Minipavlova s bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem

Minipavlova s bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2807 kcal
Bílkoviny 55 g
Cukr 276 g
Tuky 165 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křehká sladká pusinka s nadýchanou šlehačkou a drobným ovocem učaruje každému!

Suroviny

bílek 4 ks
o pokojové teplotě
krupicový cukr 250 g
citronová štáva 2 ČL
lze nahradit i bílým vinným octem
škrob 1.5 ČL
kukuřičný
Na dokončení
smetana ke šlehání 500 ml
33%
bazalka 1 hrst
+ navíc na ozdobení
ovoce
čerstvé – maliny, borůvky, drobné jahody, rybíz…

1 Troubu předehřejte na 100°C. Bílky s cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní parou, a když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky. Sníh by měl být pevný, hladký a lesklý. Bude to trvat zhruba 8 minut. Pak stěrkou zapracujte nejdříve citronovou šťávu a potom i škrob. Ještě krátce promixujte a sněhem naplňte cukrářský sáček s nástavcem s otvorem ve tvaru uzavřené hvězdičky.

2 Na plech s nízkým okrajem dejte pečicí papír a stříkejte na něj kolečka sněhu o průměru 8cm. Začněte od středu a zvětšujte kolo po spirále, dokud nebude mít požadovanou velikost. Střed kolečka můžete trochu zploštit lžící, aby bylo více místa na náplň, nebo pokračujte v práci s cukrářským sáčkem a zvyšte okraj ještě o jedno kolo, jako jsme to udělali my. Dejte do trouby a sušte zhruba 90 minut, potom troubu vypněte, neotvírejte a nechte pusinky ještě 30 minut odpočívat uvnitř. Pak je vyndejte a nechte úplně vychladnout.

3 Bazalkové listy rozmixujte v blenderu nebo v hmoždíři na jemnou pastu. Smetanu ušlehejte dotuha a bazalkovou pastu do ní opatrně vmíchejte.

4 Hotové pusinky ozdobte bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem podle chuti a sezony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit