Křehká sladká pusinka s nadýchanou šlehačkou a drobným ovocem učaruje každému! Minipavlova má šmrnc a dodá glanc každému sladkému baru – ať už na svatbách nebo narozeninových oslavách. Pavlova je pojem, kterého ale není třeba se bát. Recept je podobně snadný, jako třeba na sněhové pusinky a proto si ho snadno můžete připravit třeba i k odpolední kávě.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 100 °C.
Bílky s cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní parou, a když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky. Sníh by měl být pevný, hladký a lesklý. Bude to trvat zhruba 8 minut.
Pak stěrkou zapracujte nejdříve citronovou šťávu a potom i škrob. Ještě krátce promixujte a sněhem naplňte cukrářský sáček s nástavcem s otvorem ve tvaru uzavřené hvězdičky.
Na plech s nízkým okrajem dejte pečicí papír a stříkejte na něj kolečka sněhu o průměru 8 cm. Začněte od středu a zvětšujte kolo po spirále, dokud nebude mít požadovanou velikost. Střed kolečka můžete trochu zploštit lžící, aby bylo více místa na náplň, nebo pokračujte v práci s cukrářským sáčkem a zvyšte okraj ještě o jedno kolo, jako jsme to udělali my.
Dejte do trouby a sušte zhruba 90 minut, potom troubu vypněte, neotvírejte a nechte pusinky ještě 30 minut odpočívat uvnitř. Pak je vyndejte a nechte úplně vychladnout.
Bazalkové listy rozmixujte v blenderu nebo v hmoždíři na jemnou pastu. Smetanu ušlehejte dotuha a bazalkovou pastu do ní opatrně vmíchejte.
Hotové pusinky ozdobte bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem podle chuti a sezony.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladká odměna za vysvědčení(32 receptů )
- Inspirujte se našimi svatebními dorty a dezerty nebo si je na svatbu upečte sami(21 receptů )
- Svatební hostina: 17 slavnostních receptů pro svatební menu(17 receptů )
- Co udělat se zbylými bílky? Připravte z nich skvělé dezerty(15 receptů )
- 40 božských dezertů se šlehačkou a cukrářské tipy, jak smetanu ochutit(40 receptů )