0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Minipavlova s bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem

Minipavlova s bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem

4.1/5 Počet hodnocení: 44
Více než hodinu Velmi snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2807 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 276 g
Tuky 165 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehká sladká pusinka s nadýchanou šlehačkou a drobným ovocem učaruje každému!

Suroviny

o pokojové teplotě
krupicový cukr 250 g
citronová šťáva 2 ČL
lze nahradit i bílým vinným octem
škrob 1,5 ČL
kukuřičný
Na dokončení
bazalka 1 hrst
+ navíc na ozdobení
ovoce
čerstvé – maliny, borůvky, drobné jahody, rybíz…

1 Troubu předehřejte na 100°C. Bílky s cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní parou, a když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky. Sníh by měl být pevný, hladký a lesklý. Bude to trvat zhruba 8 minut. Pak stěrkou zapracujte nejdříve citronovou šťávu a potom i škrob. Ještě krátce promixujte a sněhem naplňte cukrářský sáček s nástavcem s otvorem ve tvaru uzavřené hvězdičky.

2 Na plech s nízkým okrajem dejte pečicí papír a stříkejte na něj kolečka sněhu o průměru 8cm. Začněte od středu a zvětšujte kolo po spirále, dokud nebude mít požadovanou velikost. Střed kolečka můžete trochu zploštit lžící, aby bylo více místa na náplň, nebo pokračujte v práci s cukrářským sáčkem a zvyšte okraj ještě o jedno kolo, jako jsme to udělali my. Dejte do trouby a sušte zhruba 90 minut, potom troubu vypněte, neotvírejte a nechte pusinky ještě 30 minut odpočívat uvnitř. Pak je vyndejte a nechte úplně vychladnout.

3 Bazalkové listy rozmixujte v blenderu nebo v hmoždíři na jemnou pastu. Smetanu ušlehejte dotuha a bazalkovou pastu do ní opatrně vmíchejte.

4 Hotové pusinky ozdobte bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem podle chuti a sezony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...