0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Minipavlova s bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem

Minipavlova s bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem

4 / 5. Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Velmi snadné Na 10 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2807 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 276 g
Tuky 165 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehká sladká pusinka s nadýchanou šlehačkou a drobným ovocem učaruje každému!

Suroviny

bílek 4 ks
o pokojové teplotě
krupicový cukr 250 g
citronová štáva 2 ČL
lze nahradit i bílým vinným octem
škrob 1.5 ČL
kukuřičný
Na dokončení
smetana ke šlehání 500 ml
33%
bazalka 1 hrst
+ navíc na ozdobení
ovoce
čerstvé – maliny, borůvky, drobné jahody, rybíz…

1 Troubu předehřejte na 100°C. Bílky s cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní parou, a když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky. Sníh by měl být pevný, hladký a lesklý. Bude to trvat zhruba 8 minut. Pak stěrkou zapracujte nejdříve citronovou šťávu a potom i škrob. Ještě krátce promixujte a sněhem naplňte cukrářský sáček s nástavcem s otvorem ve tvaru uzavřené hvězdičky.

2 Na plech s nízkým okrajem dejte pečicí papír a stříkejte na něj kolečka sněhu o průměru 8cm. Začněte od středu a zvětšujte kolo po spirále, dokud nebude mít požadovanou velikost. Střed kolečka můžete trochu zploštit lžící, aby bylo více místa na náplň, nebo pokračujte v práci s cukrářským sáčkem a zvyšte okraj ještě o jedno kolo, jako jsme to udělali my. Dejte do trouby a sušte zhruba 90 minut, potom troubu vypněte, neotvírejte a nechte pusinky ještě 30 minut odpočívat uvnitř. Pak je vyndejte a nechte úplně vychladnout.

3 Bazalkové listy rozmixujte v blenderu nebo v hmoždíři na jemnou pastu. Smetanu ušlehejte dotuha a bazalkovou pastu do ní opatrně vmíchejte.

4 Hotové pusinky ozdobte bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem podle chuti a sezony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/5

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit