Křehká sladká pusinka s nadýchanou šlehačkou a drobným ovocem učaruje každému!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 100°C. Bílky s cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní parou, a když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky. Sníh by měl být pevný, hladký a lesklý. Bude to trvat zhruba 8 minut. Pak stěrkou zapracujte nejdříve citronovou šťávu a potom i škrob. Ještě krátce promixujte a sněhem naplňte cukrářský sáček s nástavcem s otvorem ve tvaru uzavřené hvězdičky.
2 Na plech s nízkým okrajem dejte pečicí papír a stříkejte na něj kolečka sněhu o průměru 8cm. Začněte od středu a zvětšujte kolo po spirále, dokud nebude mít požadovanou velikost. Střed kolečka můžete trochu zploštit lžící, aby bylo více místa na náplň, nebo pokračujte v práci s cukrářským sáčkem a zvyšte okraj ještě o jedno kolo, jako jsme to udělali my. Dejte do trouby a sušte zhruba 90 minut, potom troubu vypněte, neotvírejte a nechte pusinky ještě 30 minut odpočívat uvnitř. Pak je vyndejte a nechte úplně vychladnout.
3 Bazalkové listy rozmixujte v blenderu nebo v hmoždíři na jemnou pastu. Smetanu ušlehejte dotuha a bazalkovou pastu do ní opatrně vmíchejte.
4 Hotové pusinky ozdobte bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem podle chuti a sezony.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sladká odměna za vysvědčení(32 receptů)
- Inspirujte se našimi svatebními dorty a dezerty nebo si je na svatbu upečte sami(21 receptů)
- Svatební hostina: 17 slavnostních receptů pro svatební menu(17 receptů)
- 40 božských dezertů se šlehačkou a cukrářské tipy, jak smetanu ochutit(40 receptů)
- Co udělat se zbylými bílky? Připravte z nich skvělé dezerty(15 receptů)