Sushi Nigiri

Sushi Nigiri

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1033 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 159 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě nigiri se fantazii meze nekladou! Na rýžové nočky můžete položit i plátky jiných druhů ryb než lososa. O skvělou chuť se postarají také mořské plody, vaječná omeleta, tofu nebo avokádo.

Suroviny

rýže 1 hrnek
na sushi
voda 1 hrnek
rýžový ocet 100 ml
japonský
uzený losos 80 g
na plátky
krabí tyčinky 80 g
majonéza 2 PL
sójová omáčka
na namáčení
zázvor nakládaný

1Rýži několikrát propláchněte studenou vodou, vsypte do hrnce a přilijte hrnek vody. Přiveďte rýži k varu, pak snižte teplotu na minimum, přikryjte hrnec poklicí a 25 minut duste. (Poklici nezvedejte, unikla by všechna pára a rýže by se nedovařila.) Stáhněte z ohně a nechte ještě 5 minut stát.

2 Rýži sceďte (pokud v hrnci zbyla voda), přesypte do mísy a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ochuťte octem.

3 Z rýže tvarujte nočky o délce 4 cm, potřete je trochou majonézy a překryjte plátky lososa nebo krabími tyčinkami. Podávejte se sójovou omáčkou a nakládaným zázvorem.

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit