Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sushi Nigiri
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sushi Nigiri

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1033 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 159 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při přípravě nigiri se fantazii meze nekladou! Na rýžové nočky můžete položit i plátky jiných druhů ryb než lososa. O skvělou chuť se postarají také mořské plody, vaječná omeleta, tofu nebo avokádo.

Související recepty

Suroviny

rýže 1 hrnek
na sushi
voda 1 hrnek
rýžový ocet 100 ml
na plátky
majonéza 2 PL
sójová omáčka
na namáčení
zázvor nakládaný

Postup

1

Rýži několikrát propláchněte studenou vodou, vsypte do hrnce a přilijte hrnek vody. Přiveďte rýži k varu, pak snižte teplotu na minimum, přikryjte hrnec poklicí a 25 minut duste. (Poklici nezvedejte, unikla by všechna pára a rýže by se nedovařila.) Stáhněte z ohně a nechte ještě 5 minut stát.

2

Rýži sceďte (pokud v hrnci zbyla voda), přesypte do mísy a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ochuťte octem.

3

Z rýže tvarujte nočky o délce 4 cm, potřete je trochou majonézy a překryjte plátky lososa nebo krabími tyčinkami. Podávejte se sójovou omáčkou a nakládaným zázvorem.

Apetit magazín