Recepty s krabími tyčinkami
Přestože se tyčinkám surimi často říká krabí, vyrábějí se z tresky. Jen tak mohou být cenově dostupné a použitelné jako suroviny k dalším kulinářským úpravám. Surimi však nejsou nic nového, v Japonsku se vyrábějí mnoho set let z mletého masa treskovitých ryb. Základem pro krabí tyčinky ale může být také například žralok, sardinka nebo jiné ryby.
- Vykostěné rybí maso se umele a vícenásobným praním se změní na bílou proteinovou kaši. Ta se ochutí, doplní škrobem a konzervanty a poté tvaruje, do požadovaných tvarů – tyčinek, krevet, kroužků. A pak se hluboce zmrazí.
- Krabí tyčinky se hodí na přípravu salátů, pomazánek či na jednohubky.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 156 stran
- Aktuální číslo 6/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Pozvánka na Apetit piknik & oběd u babičky, jahody a letní večeře
-