Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tartletky s blumami a mandlemi

Rozkošné podzimní jednoporcovky

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 4 tartletky o průměru 12 cm
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 110 g hladké mouky + na vál
    • 1 lžíce krupicového cukru špetka soli
    • 115 g másla, vychlazeného a na kousky + na formičky
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

    NA NÁPLŇ

    • 100 g másla, změklého
    • 100 g krupicového cukru
    • 1 velké vejce
    • 100 g mletých mandlí
    • 25 g plátků mandlí
    • cca 10 blum (podle velikosti), vypeckovaných a přepůlených

     NA DROBENKU

    • 1 lžíce másla
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 3 lžíce mletých mandlí nebo polohrubé mouky

Příprava jídla

V robotu promixujte mouku, cukr a sůl. Přidejte máslo a přerušovaně ho vmíchávejte do mouky, aby směs připomínala drobenku. Přidejte 2 lžíce ledové vody a vanilkový extrakt a krátce promixujte. Vysypte směs na pracovní plochu, splácejte ji do koule, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit do lednice alespoň na 30 minut.

2 Potom těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše a vyložte jím formičky vymazané máslem. Dejte je do lednice nebo do mrazáku.

3 Prsty zpracujte všechny suroviny na drobenku do správné konzistence.

4 Troubu předehřejte na 200 °C. Na náplň prošlehejte máslo, cukr, vejce a mleté mandle. Náplň rozetřete do tartletek, lehce do ní vtiskněte poloviny blum – řezem nahoru, posypte plátky mandlí a drobenkou. Pečte 15–20 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Snový koláč s ostružinami

Hruškovo-jablečný páj

Taštičky do ruky

Škola pečení pro začátečníky: naučte se křehké těsto

Koláč s blumami a tvarohem

Přidat komentář