Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 4 tartletky o průměru 12 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4681 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 407 g
Tuky 293 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozkošné podzimní jednoporcovky

Suroviny

plus na vál
sůl špetka
máslo 115 g
vychlazené na kousky plus na formičky
vanilkový extrakt 1 ČL
Na náplň
máslo 100 g
změklé
vejce 1 ks
mandle 100 g
mleté
plátky
bluma 10 ks
vypeckované a přepůlené
Na drobenku
mleté nebo polohrubá mouka

Postup

1

V robotu promixujte mouku, cukr a sůl. Přidejte máslo a přerušovaně ho vmíchávejte do mouky, aby směs připomínala drobenku. Přidejte 2 lžíce ledové vody a vanilkový extrakt a krátce promixujte. Vysypte směs na pracovní plochu, splácejte ji do koule, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit do lednice alespoň na 30 minut.

2
Potom těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše a vyložte jím formičky vymazané máslem. Dejte je do lednice nebo do mrazáku.

3
Prsty zpracujte všechny suroviny na drobenku do správné konzistence.

4
Troubu předehřejte na 200 °C. Na náplň prošlehejte máslo, cukr, vejce a mleté mandle. Náplň rozetřete do tartletek, lehce do ní vtiskněte poloviny blum - řezem nahoru, posypte plátky mandlí a drobenkou. Pečte 15-20 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...