Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 4 tartletky o průměru 12 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4681 kcal
Bílkoviny 61 g
Cukr 407 g
Tuky 293 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rozkošné podzimní jednoporcovky

Suroviny

mouka pšeničná hladká 110 g
plus na vál
krupicový cukr 1 PL
sůl špetka
máslo 115 g
vychlazené na kousky plus na formičky
vanilkový extrakt 1 ČL
Na náplň
máslo 100 g
změklé
krupicový cukr 100 g
vejce 1 ks
mandle 100 g
mleté
mandle 25 g
plátky
bluma 10 ks
vypeckované a přepůlené
Na drobenku
máslo 1 PL
krupicový cukr 3 PL
mandle 3 PL
mleté nebo polohrubá mouka

V robotu promixujte mouku, cukr a sůl. Přidejte máslo a přerušovaně ho vmíchávejte do mouky, aby směs připomínala drobenku. Přidejte 2 lžíce ledové vody a vanilkový extrakt a krátce promixujte. Vysypte směs na pracovní plochu, splácejte ji do koule, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit do lednice alespoň na 30 minut.

2 Potom těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše a vyložte jím formičky vymazané máslem. Dejte je do lednice nebo do mrazáku.

3 Prsty zpracujte všechny suroviny na drobenku do správné konzistence.

4 Troubu předehřejte na 200 °C. Na náplň prošlehejte máslo, cukr, vejce a mleté mandle. Náplň rozetřete do tartletek, lehce do ní vtiskněte poloviny blum – řezem nahoru, posypte plátky mandlí a drobenkou. Pečte 15–20 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit