Rozkošné podzimní jednoporcovky
Suroviny
1 V robotu promixujte mouku, cukr a sůl. Přidejte máslo a přerušovaně ho vmíchávejte do mouky, aby směs připomínala drobenku. Přidejte 2 lžíce ledové vody a vanilkový extrakt a krátce promixujte. Vysypte směs na pracovní plochu, splácejte ji do koule, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit do lednice alespoň na 30 minut.
2 Potom těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše a vyložte jím formičky vymazané máslem. Dejte je do lednice nebo do mrazáku.
3 Prsty zpracujte všechny suroviny na drobenku do správné konzistence.
4 Troubu předehřejte na 200 °C. Na náplň prošlehejte máslo, cukr, vejce a mleté mandle. Náplň rozetřete do tartletek, lehce do ní vtiskněte poloviny blum – řezem nahoru, posypte plátky mandlí a drobenkou. Pečte 15–20 minut dozlatova.