Rozkošné podzimní jednoporcovky
Suroviny
mouka pšeničná hladká
110
g
plus na vál
krupicový cukr
1
PL
sůl
špetka
máslo
115
g
vychlazené na kousky plus na formičky
vanilkový extrakt
1
ČL
Na náplň
máslo
100
g
změklé
krupicový cukr
100
g
vejce
1
ks
mandle
100
g
mleté
mandle
25
g
plátky
bluma
10
ks
vypeckované a přepůlené
Na drobenku
máslo
1
PL
krupicový cukr
3
PL
mandle
3
PL
mleté nebo polohrubá mouka
Postup
1
V robotu promixujte mouku, cukr a sůl. Přidejte máslo a přerušovaně ho vmíchávejte do mouky, aby směs připomínala drobenku. Přidejte 2 lžíce ledové vody a vanilkový extrakt a krátce promixujte. Vysypte směs na pracovní plochu, splácejte ji do koule, zabalte do potravinářské fólie a dejte chladit do lednice alespoň na 30 minut.
2
Potom těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše a vyložte jím formičky vymazané máslem. Dejte je do lednice nebo do mrazáku.
3
Prsty zpracujte všechny suroviny na drobenku do správné konzistence.
4
Troubu předehřejte na 200 °C. Na náplň prošlehejte máslo, cukr, vejce a mleté mandle. Náplň rozetřete do tartletek, lehce do ní vtiskněte poloviny blum - řezem nahoru, posypte plátky mandlí a drobenkou. Pečte 15-20 minut dozlatova.