Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Taštičky do ruky

Padnou vám do dlaně jako ulité!

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 470 g hladké mouky
    • 1/2 lžičky nastrouhané citronové kůry
    • 20 g krupicového či třtinového cukru + na posypání
    • lžička soli
    • 340 g másla, vychlazeného a na kousky
    • 170–250 ml podmáslí
    • 250 g mražených borůvek, povolených
    • 2 lžičky škrobu
    • 2 lžičky moučkového cukru
    • 170 g salka
    • 1 vejce, rozšlehané se lžící vody

Příprava jídla

1 Na těsto promíchejte v míse mouku, citronovou kůru, cukr a sůl. Prsty rychle zapracujte máslo, aby směs připomínala drobenku. Opatrně vmíchejte vařečkou nebo stěrkou 3/4 podmáslí, směs ještě párkrát prohněťte rukama, jen aby se spojila v těsto (pokud nedrží, přilijte ještě trochu podmáslí). To pak rozdělte na poloviny a každou zabalte do potravinářské fólie a uložte alespoň na hodinu do lednice.

2 Borůvky promíchejte se škrobem a moučkovým cukrem. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.

3 Polovinu těsta vyválejte na 3mm plát a nakrájejte na 5cm čtverce. Do středu poloviny čtverců dejte vždy lžičku salka a na ni lžičku borůvkové směsi. Okraje potřete vodou a přiklopte prázdným čtverečkem. Kraje pořádně přitiskněte, nejlépe vidličkou – vznikne tak ozdobný okraj. Uprostřed každé taštičky nařízněte nožem nebo nastřihněte nůžkami malý křížek. Taštičky skládejte na plech, potřete je vejcem prošlehaným s lžící vody, posypte krupicovým cukrem a dejte péct na asi 15–20 minut.

4 Stejně zpracujte i druhou půlku těsta.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Snový koláč s ostružinami

Hruškovo-jablečný páj

Koláč s blumami a tvarohem

Tartletky s blumami a mandlemi

Škola pečení pro začátečníky: naučte se křehké těsto

30x neodolatelné borůvky

Svačiny a svačinky

Přidat komentář