Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5278 kcal
Bílkoviny 100 g
Cukr 475 g
Tuky 318 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Padnou vám do dlaně jako ulité!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 470 g
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
krupicový cukr 20 g
plus na poprášení
sůl ČL
máslo 340 g
vychlazené na kousky
podmáslí 170 ml
borůvky 250 g
mražené, povolené
škrob 2 ČL
moučkový cukr 2 ČL
kondenzované mléko 170 g
vejce 1 ks
rozšlehané s lžící vody

1 Na těsto promíchejte v míse mouku, citronovou kůru, cukr a sůl. Prsty rychle zapracujte máslo, aby směs připomínala drobenku. Opatrně vmíchejte vařečkou nebo stěrkou 3/4 podmáslí, směs ještě párkrát prohněťte rukama, jen aby se spojila v těsto (pokud nedrží, přilijte ještě trochu podmáslí). To pak rozdělte na poloviny a každou zabalte do potravinářské fólie a uložte alespoň na hodinu do lednice.

2 Borůvky promíchejte se škrobem a moučkovým cukrem. Troubu předehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.

3 Polovinu těsta vyválejte na 3mm plát a nakrájejte na 5cm čtverce. Do středu poloviny čtverců dejte vždy lžičku salka a na ni lžičku borůvkové směsi. Okraje potřete vodou a přiklopte prázdným čtverečkem. Kraje pořádně přitiskněte, nejlépe vidličkou – vznikne tak ozdobný okraj. Uprostřed každé taštičky nařízněte nožem nebo nastřihněte nůžkami malý křížek. Taštičky skládejte na plech, potřete je vejcem prošlehaným s lžící vody, posypte krupicovým cukrem a dejte péct na asi 15–20 minut.

4 Stejně zpracujte i druhou půlku těsta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit