0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Terina s uzeným úhořem

Terina s uzeným úhořem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 terinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 718 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 150 g
Tuky 3 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní terinka jako by vypadla z měšťanských kuchařek konce 19. století – její příprava je ale víc než jednoduchá! 

Suroviny

1 ks
uzený úhoř cca 300g
jablko 2 ks
bez jadřinců, oloupaná, na plátky
máslo
na opékání
brambory 500 g
uvařené ve slupce, oloupané, na tenké plátky
tymián 4 snítka
lístky odrhnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
cibule 1 ks
na tenké plátky
listy polníčku k podávání
nakládané brusinky k podávání

1 Formu na biskupský chlebíček vyložte potravinářskou fólií. Uzeného úhoře opatrně stáhněte z kůže a zbavte ho kostí. Maso nakrájejte na větší kousky a polovinu jich vyskládejte na dno teriny.

2 Plátky jablek zlehka opékejte na másle asi 3 minuty a potom jich zatepla polovinu rozložte na úhoře. Lehce osolte.

3 Plátky brambor opékejte na másle s tymiánem dozlatova; trvá to asi 8–10 minut. Polovinu opečených brambor vyskládejte do teriny na jablka, osolte a opepřete.

4 Cibuli opékejte na másle se solí a pepřem do změknutí – zhruba 5 minut. Z poloviny potom udělejte další vrstvu a následně celý postup zopakujte ještě jednou s druhou polovinou připravených surovin.

5 Celou naplněnou formu zabalte do potravinářské fólie a zatižte, třeba malým prkénkem. Dejte do chladničky alespoň na 3 hodiny (nejlépe přes) noc ztuhnout.

6 Vychlazenou terinku opatrně vyklopte z formy, krájejte na plátky a podávejte s lístky polníčku a s brusinkami.

NĚCO NAVÍC

Jestli máte raději uzené mořské ryby, zkuste do terinky zapracovat místo úhoře třeba kousky uzené makrely, ty před vrstvením pokapejte citronovou šťávou a lehce potřete hrubozrnnou hořčicí – získáte ostřejší verzi, kterou podávejte zdobenou výraznějším koprem a plátky biocitronu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč