0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený úhoř v bylinkové strouhance

Pečený úhoř v bylinkové strouhance

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1365 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 65 g
Tuky 107 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Záhadná a vzácná ryba s neobvyklým tvarem těla je luxusní pochoutkou, kterou stojí za to si dopřát, i přes její vyšší cenu.

Suroviny

úhoř 1 ks
úhoř, vykuchaný, bez hlavy a kůže
citron 1 ks
+ 4 ks na dokončení
mrkev 2 ks
oloupaná, nahrubo
petržel 1 ks
oloupaná, nahrubo
celer
kousek, oloupaný, nahrubo
cibule 1 ks
malá, oloupaná, přepůlená
tymián 1 snítka
mouka pšeničná hladká
na trojobal
vejce
na trojobal
strouhanka
na trojobal
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
petrželka 2 PL
nasekaná
šalvěj 4 lístky
nasekané
máslo 4 PL
rozpuštěné
brambory vařené
maštěné s máslem, k podávání
Na pažitkový dip
zakysaná smetana 250 g
pažitka 3 PL
nasekaná
citronová štáva 2 ČL

Postup

1

Rybu nakrájejte na špalíky (podkovy) silné 2–3cm. Do přiměřeně velkého kastrolu dejte přepůlený citron, kořenovou zeleninu, cibuli a tymián a vše zalijte vodou. Přiveďte k varu.

2

Vložte porce ryby, ztlumte, přiklopte a nechte táhnout 5 minut. Potom je vyjměte, osolte, opepřete a nechte vychladnout.

3

Promíchejte přísady na pažitkový dip, osolte a opepřete a odložte do chladu.

4

Troubu předehřejte na 220°C.

5

Strouhanku promíchejte s petrželkou a šalvějí. Kousky úhoře obalte v mouce, rozšlehaném vejci a pak v ochucené strouhance. Rozložte na plech vyložený pečicím papí- rem a pokapejte máslem.

6

Vedle položte půlky citronu řeznou stranou dolů a pečte zhruba 15 minut dozlatova.

7

Po upečení rybu ihned pokapejte pečeným citronem a podávejte s vařenými bramborami omaštěnými máslem, pečeným citronem a s pažitkovým  dipem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč