0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny ‚carbonara‘ s květákem

Těstoviny ‚carbonara‘ s květákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny ‚carbonara‘ s květákem

1.3 / 5. Počet hodnocení: 291
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3333 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 313 g
Tuky 167 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny můžete posypat nasucho opraženou strouhankou s oříšky.

Suroviny

květák 1 ks
velký – cca 700 g, rozebraný na růžičky
olivový olej 2 PL
tymián 1 svazek
lístky odrhnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
lískové oříšky 100 g
nasekané
parmazán 100 g
strouhaný
vejce 2 ks
prošlehaná
smetana ke šlehání 4 PL
33%
petrželka 1 svazek
lístky nasekané
penne 400 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Květák promíchejte s olejem, posypte tymiánem, osolte a opepřete. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut, až změkne a začne zlátnout. Posypte oříšky a pečte dalších zhruba 5 minut, až bude květák propečený.

Mezitím v misce promíchejte parmazán, vejce, smetanu a petrželku. Osolte a opepřete.

3 Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Těstoviny sceďte (odložte si trochu vody z vaření) a vraťte do hrnce. Přidejte pečený květák s oříšky a do horkých těstovin vmíchejte vaječnou směs a 1–2 lžícemi vody z vaření těstovin. Ochutnejte, případně přisolte. Podávejte, nebo nechte vychladnout a dejte do krabičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč