Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny ‚carbonara‘ s květákem

Těstoviny můžete posypat nasucho opraženou strouhankou s oříšky.

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Těstoviny

Ingredience

    • 1 velký květák (cca 700 g), rozebraný na růžičky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • malý svazek tymiánu, lístky odrhnuté
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g lískových oříšků, nasekaných
    • 100 g strouhaného parmazánu
    • 2 vejce, prošlehaná
    • 4 lžíce smetany ke šlehání (33%)
    • malý svazek petrželky, lístky nasekané
    • 400 g penne nebo jiných krátkých těstoviny

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Květák promíchejte s olejem, posypte tymiánem, osolte a opepřete. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut, až změkne a začne zlátnout. Posypte oříšky a pečte dalších zhruba 5 minut, až bude květák propečený.

Mezitím v misce promíchejte parmazán, vejce, smetanu a petrželku. Osolte a opepřete.

3 Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Těstoviny sceďte (odložte si trochu vody z vaření) a vraťte do hrnce. Přidejte pečený květák s oříšky a do horkých těstovin vmíchejte vaječnou směs a 1–2 lžícemi vody z vaření těstovin. Ochutnejte, případně přisolte. Podávejte, nebo nechte vychladnout a dejte do krabičky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krůtí maso s fazolkami a rýží

Kuřecí stir fry s nudlemi

Přidat komentář