0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny ‚carbonara‘ s květákem

Těstoviny ‚carbonara‘ s květákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny ‚carbonara‘ s květákem

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3333 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 313 g
Tuky 167 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny můžete posypat nasucho opraženou strouhankou s oříšky.

Suroviny

květák 1 ks
velký – cca 700 g, rozebraný na růžičky
olivový olej 2 PL
tymián 1 svazek
lístky odrhnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
lískové oříšky 100 g
nasekané
parmazán 100 g
strouhaný
vejce 2 ks
prošlehaná
smetana ke šlehání 4 PL
33%
petrželka 1 svazek
lístky nasekané
penne 400 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Květák promíchejte s olejem, posypte tymiánem, osolte a opepřete. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut, až změkne a začne zlátnout. Posypte oříšky a pečte dalších zhruba 5 minut, až bude květák propečený.

Mezitím v misce promíchejte parmazán, vejce, smetanu a petrželku. Osolte a opepřete.

3 Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Těstoviny sceďte (odložte si trochu vody z vaření) a vraťte do hrnce. Přidejte pečený květák s oříšky a do horkých těstovin vmíchejte vaječnou směs a 1–2 lžícemi vody z vaření těstovin. Ochutnejte, případně přisolte. Podávejte, nebo nechte vychladnout a dejte do krabičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit