Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny ‚carbonara‘ s květákem
Těstoviny ‚carbonara‘ s květákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny ‚carbonara‘ s květákem

1.4/5 Počet hodnocení: 301
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3333 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 313 g
Tuky 167 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny můžete posypat nasucho opraženou strouhankou s oříšky.

Suroviny

velký – cca 700 g, rozebraný na růžičky
olivový olej 2 PL
tymián 1 svazek
lístky odrhnuté
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
lískové oříšky 100 g
nasekané
strouhaný
vejce 2 ks
prošlehaná
petrželka 1 svazek
lístky nasekané
penne 400 g
lze nahradit jinými krátkými těstovinami

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Květák promíchejte s olejem, posypte tymiánem, osolte a opepřete. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut, až změkne a začne zlátnout. Posypte oříšky a pečte dalších zhruba 5 minut, až bude květák propečený.

2

Mezitím v misce promíchejte parmazán, vejce, smetanu a petrželku. Osolte a opepřete.

3

Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Těstoviny sceďte (odložte si trochu vody z vaření) a vraťte do hrnce. Přidejte pečený květák s oříšky a do horkých těstovin vmíchejte vaječnou směs a 1–2 lžícemi vody z vaření těstovin. Ochutnejte, případně přisolte. Podávejte, nebo nechte vychladnout a dejte do krabičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín