0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí maso s fazolkami a rýží

Krůtí maso s fazolkami a rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí maso s fazolkami a rýží

4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3233 kcal
Bílkoviny 157 g
Sacharidy 309 g
Tuky 152 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo rýže můžete příště vyzkoušet kuskus, jáhly nebo quinou.

Suroviny

rýže hnědá 300 g
sůl
pepř
čerstvě drcený
olivový olej 4 PL
vývar kuřecí 125 ml
máslo 80 g
studeného a na kostičky
cibule červená 1 ks
malá, nadrobno
fazolky zelené 500 g
rajčata cherry 200 g

Postup

1

Nejdřív uvařte rýži podle návodu na obalu, aby byla al dente, a zatím ji odložte stranou.

2

Maso nakrájejte na tenké plátky, osolte a opepřete. V pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a maso na něm opečte z obou stran, potom dejte stranou.

3

Do výpeku v pánvi vlijte vývar a nechte zredukovat zhruba o třetinu. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo. 

4

V další pánvi opečte na zbývajícím oleji červenou cibuli dozlatova, přidejte zelené fazolky a celá třešňová rajčátka. Přiklopte pokličkou a duste, dokud nebudou rajčata i fazolky měkké.

5

Do krabičky vrstvěte rýži, na ni krůtí maso a nakonec zeleninu. Maso s rýží polijte výpekem z pánve, případně výpek přelijte do malé plastové krabičky a ohřejte jej zvlášť a přidejte až při podávání.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč