Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí maso s fazolkami a rýží
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 16
Do 50 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3182 kcal
Bílkoviny 154 g
Sacharidy 291 g
Tuky 149 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krůtí maso s fazolkami a rýží je jednoduchý oběd do krabičky, ideální s sebou od práce, nebo si jednotlivé porce nakrabičkujte na dny, kdy nemáte čas vařit. Jednoduché řešení, jak nestát každý den u plotny. Místo rýže můžete příště vyzkoušet kuskus, jáhly nebo quinou.

Suroviny

rýže 300 g
natural
sůl
pepř
čerstvě drcený
olivový olej 4 PL
vývar kuřecí 125 ml
studeného a na kostičky
malá, nadrobno
fazolky zelené 500 g
rajčata cherry 200 g

Postup

1

Nejdřív uvařte rýži podle návodu na obalu, aby byla al dente, a zatím ji odložte stranou.

2

Maso nakrájejte na tenké plátky, osolte a opepřete. V pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a maso na něm opečte z obou stran, potom dejte stranou.

3

Do výpeku v pánvi vlijte vývar a nechte zredukovat zhruba o třetinu. Odstavte z plotny a vmíchejte máslo. 

4

V další pánvi opečte na zbývajícím oleji červenou cibuli dozlatova, přidejte zelené fazolky a celá třešňová rajčátka. Přiklopte pokličkou a duste, dokud nebudou rajčata i fazolky měkké.

5

Do krabičky vrstvěte rýži, na ni krůtí maso a nakonec zeleninu. Maso s rýží polijte výpekem z pánve, případně výpek přelijte do malé plastové krabičky a ohřejte jej zvlášť a přidejte až při podávání.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...