Krůtí maso s fazolkami a rýží je jednoduchý oběd do krabičky, ideální s sebou od práce, nebo si jednotlivé porce nakrabičkujte na dny, kdy nemáte čas vařit. Jednoduché řešení, jak nestát každý den u plotny. Místo rýže můžete příště vyzkoušet kuskus, jáhly nebo quinou.
Suroviny
Pro 4 osoby
Suroviny
Pro 4 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 3182 kcal
- Bílkoviny 154 g
- Sacharidy 291 g
- Tuky 149 g
Postup přípravy
- Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb Jak dlouho péct drůbež v troubě, aby nebyla vysušená Objevte devět chutí jedné krůty!
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/11
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,5/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2018/11
V listopadu už se ochlazuje a my se začínáme poohlížet po hřejivých a hutných jídlech, která nám dodají energii v následujících sychravých měsících. Opouštíme lehké letní saláty a zmocňuje se nás chuť na něco vydatnějšího. Není divu, že naši předkové slavili touto dobou hned několik posvícení. Vzdali jsme jim hold variací na martinskou husu v podobě noblesní galantiny. A protože letos slavíme sto let od vzniku republiky, připravili jsme celé číslo v česko-slovenském duchu. Na některé tradiční recepty jsme se podívali novýma očima, a tak v Apetitu najdete třeba klasické dezerty z cukrárny přeměněné v poháry plné chuti. K jiným receptům se vracíme s pokorou a nostalgií, ať už jsou to hrnkové buchty na plech, které nás rázem přenesou do máminy kuchyně, nebo třeba škubánky či čočková polévka, které poslouží jako ochutnávka z naší chystané kuchařky Česko & Slovensko z edice Best of Apetit. Apetit, napsáno s chutí.