Kuřecí stir fry s nudlemi

Kuřecí stir fry s nudlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí stir fry s nudlemi

4.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1058 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 88 g
Tuky 76 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud vám syrová cibulka nesvědčí, přihoďte ji do pánve spolu s kuřetem a brokolici a orestujte ji.

Suroviny

kešú máslo 100 g
sójová omáčka 2 PL
nudle 2 porce
dlouhé vaječné
slunečnicový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
chilli paprička 1 ks
červená, nakrájená nadrobno
kuřecí prsa 2 ks
nakrájená na 1cm proužky
brokolice 120 g
rozebraná na růžičky
mrkev 1 ks
nakrájená na nudličky
kešú 20 g
nesolené, nasekané
jarní cibulka 4 ks
nakrájené

1 V malé míse smíchejte kešú máslo se sójovou omáčkou a 100 ml horké vody.

2 Podle návodu na obalu uvařte těstoviny, slijte je a vložte do mísy se studenou vodou.

3 Ve velké pánvi na středním plameni rozpalte olej. Přidejte česnek a chilli, 2 minuty opékejte, dokud se směs nerozvoní. Přidejte kuře, brokolici a opékejte ještě dalších 5–6 minut.

4 Slijte nudle a přihoďte je společně s mrkví do pánve k masu. Vše dohromady promíchejte, případně použijte kleště, aby se nudle opekly ze všech stran. Stáhněte pánev z plotny a přimíchejte kešú omáčku. Nechte zchladnout a přendejte do krabičky.

5 Druhý den ohřejte a servírujte s nasekanými oříšky kešú a nakrájenou jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit