0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s brokolicí

Těstoviny s brokolicí

4 / 5. Počet hodnocení: 30
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1857 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 209 g
Tuky 77 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Syté a rychlé těstoviny bez masa s křupavou brokolicí udělají na stole velkou parádu a potěší i váš jazýček.

Suroviny

těstoviny 350 g
mašličky
brokolice 250 g
olivový olej 1 PL
+ na těstoviny
žampiony 250 g
nakládané
zakysaná smetana 200 ml
hořčice kremžská 1 PL
sůl
pepř

1Připravte těstoviny – my jsme vařili z mašliček, ale můžete použít prakticky jakýkoli tvar. Povařte je v osolené vodě se lžičkou oleje podle návodu na obalu. Na poslední tři minuty přidejte brokolici rozdělenou na růžičky.

2Osmažte cibuli na rozpáleném oleji do změknutí (asi osm minut). Přimíchejte plátky nakládaných nebo čerstvých žampionů a asi pět minut je poduste, aby zkřehly.

3Vmíchejte smetanu s kremžskou hořčicí, podle chuti osolte a opepřete.

4Slijte těstoviny s brokolicí, vraťte do hrnce a vmíchejte omáčku s houbami.

Ideální příloha: salát: rajčatový, zelený, listový nebo z libovolně namíchané čerstvé zeleniny

Komentáře

Anonym

Tento recepr je velmi rychlý a levný tak též,ale to mu chuti nepřidá..No,můj muž si pochutnal,alespoň to řikal,ale jaá jsem čekala chuť lepší.Na obrázku je to pěkně nafoceno a to mně zmátlo..:(( ale zase taková hrůza to není!!

Anonym

příprava jednoduchá a výsledek více než dobrý, opravdu jsme si pochutnali. akorát doporučuji osolit žampióny když se dusí společně s cibulkou, já osolila omáčku až na závěr a houby pak byly lehce mdlé. ale jinak je to recept bez chyby a je to bašta :)

Lenka Baumeister

Mňamka :) Jednoduchý,rychlý recept a hlavně vynikající.Ještě jsem pak vše na chvilenku zapekla pod grilem,posypané bylinkami a sýrem :)

Karel Vospalej

Je to skvělý, byť jsem lehce improvIzoval a místo žampionů je tam šunka, místo kremžské celozrnná francouzská . Chuť dokonalá :-)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit