
Thajské burgery s batáty & ananasovou salsou
Burgery jak je ještě neznáte... Exotické suroviny jim dodají pořádný šmrnc!
Ingredience
- 4 batáty (sladké brambory)
- 1 lžíce olivového oleje
- 500g mletého vepřového nebo hovězího masa (nebo mix)
- 2 lžíce červené kari pasty
- 6 jarních cibulek, nakrájených na kolečka
- 1 svazek koriandru, nasekaný
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 200g čerstvého ananasu
- 1 červená chilli paprička, zbavená semínek
- šťáva z 1/2 limety
- 2 lžíce sladké chilli omáčky + navíc k podávání
- 1 salát little gem
- 4 burgerové bulky, opečené nasucho
Příprava jídla
1 Na batáty: Troubu předehřejte na 200°C. Batáty nakrájejte na hranolky a promíchejte s olejem. Vsypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 40–45 minut, dokud hranolky nejsou pěkně zlatavé a křupavé.
2 Mleté maso promíchejte s kari pastou, polovinou jarní cibulky, polovinou koriandru a špetkou soli a pepře. Z masové směsi vytvořte 4 burgery a odložte je stranou.
3 Na salsu nasekejte ananas a chilli papričku nadrobno. Smíchejte se zbylou jarní cibulkou a koriandrem a se šťávou z limetky a sladkou chilli omáčkou.
4 Asi 10 minut před tím, než jsou hotové batáty, rozpalte nepřilnavou pánev a opečte na ní burgery. Rozdělte je na opečené housky, přidejte lístek salátu a lžíci salsy a podávejte s pečenými batáty a sladkou chilli omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Červená kari pasta pochází z Thajska a koupíte ji v exotickém koutku ve většině supermarketů.
Přidat komentář