0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Uši pro zaječí armádu

Uši pro zaječí armádu

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na asi 15 oušek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3259 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 462 g
Tuky 120 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sladká ušiska k nakousnutí jsou ve skutečnosti máslové sušenky. Stačí je nazdobit polevou a zapíchnout do krému zaječích dortíků a velikonoční zajíček je na světě!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
máslo 125 g
nebo Hera
moučkový cukr 60 g
vejce 1 ks
malé
vanilkový cukr 0.5 bal
Na polevu
bílek 1 ks
moučkový cukr 200 g
citronová štáva 1 ČL
potravinářské barvivo
červené nebo růžové

1 V míse utřete máslo s prosátým moučkovým cukrem a vejcem. Pak přidejte prosátou mouku a vanilkový cukr. Zpracujte tužší těsto a nechte ho odpočinout v chladu několik hodin, případně přes noc. Před válením nechte těsto trochu změknout. Na pomoučněném válu pak vyválejte plát tenký asi 2-3 mm. Pomocí tvořítek nebo podle šablony vykrájejte uši. Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Uši klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 5-10 minut dozlatova. (Doba pečení závisí na typu mouky – pozor, aby se okraje nepřipálily.) Nechte vychladnout.

2 Mezitím zpracujte polevu. 150 g moučkového cukru prosejte přes jemné sítko, přidejte jeden bílek a lžičku citronové šťávy a třete na hladkou polevu (množství cukru záleží na velikosti vajíčka a množství bílku v něm). Když párátkem naberete trochu polevy a kápnete ji na pracovní plochu, měla by držet tečky a neroztékat se; v opačném případě přidejte cukr. Část polevy obarvěte narůžovo. Bílou polevou pak pomocí cukrářského sáčku namalujte obrysy uší, růžovou je vybarvěte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit