Uši pro zaječí armádu

Uši pro zaječí armádu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na asi 15 oušek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2898 kcal
Bílkoviny 58 g
Cukr 414 g
Tuky 104 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K nakousnutí

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
tuk 125 g
moučkový cukr 60 g
vejce 1 ks
malé
vanilkový cukr 0.5
Na polevu
bílek 1 ks
moučkový cukr 150 g
citronová štáva 1 ČL
červené potravinářské barvivo lze nahradit růžovým

1 V míse utřete máslo s prosátým moučkovým cukrem a vejcem. Pak přidejte prosátou mouku a vanilkový cukr. Zpracujte tužší těsto a nechte ho odpočinout v chladu několik hodin, případně přes noc. Před válením nechte těsto trochu změknout. Na pomoučněném válu pak vyválejte plát tenký asi 2-3 mm. Pomocí tvořítek nebo podle šablony vykrájejte uši. Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Uši klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 5-10 minut dozlatova. (Doba pečení závisí na typu mouky – pozor, aby se okraje nepřipálily.) Nechte vychladnout.

2 Mezitím zpracujte polevu. 150 g moučkového cukru prosejte přes jemné sítko, přidejte jeden bílek a lžičku citronové šťávy a třete na hladkou polevu (množství cukru záleží na velikosti vajíčka a množství bílku v něm). Když párátkem naberete trochu polevy a kápnete ji na pracovní plochu, měla by držet tečky a neroztékat se; v opačném případě přidejte cukr. Část polevy obarvěte narůžovo. Bílou polevou pak pomocí cukrářského sáčku namalujte obrysy uší, růžovou je vybarvěte.

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit