Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uši pro zaječí armádu

Uši pro zaječí armádu

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Na asi 15 oušek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3259 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 462 g
Tuky 120 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sladká ušiska k nakousnutí jsou ve skutečnosti máslové sušenky. Stačí je nazdobit polevou a zapíchnout do krému zaječích dortíků a velikonoční zajíček je na světě!

Související recepty

Postup

1

V míse utřete máslo s prosátým moučkovým cukrem a vejcem. Pak přidejte prosátou mouku a vanilkový cukr. Zpracujte tužší těsto a nechte ho odpočinout v chladu několik hodin, případně přes noc. Před válením nechte těsto trochu změknout. Na pomoučněném válu pak vyválejte plát tenký asi 2-3 mm. Pomocí tvořítek nebo podle šablony vykrájejte uši. Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Uši klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 5-10 minut dozlatova. (Doba pečení závisí na typu mouky – pozor, aby se okraje nepřipálily.) Nechte vychladnout.

2

Mezitím zpracujte polevu. 150 g moučkového cukru prosejte přes jemné sítko, přidejte jeden bílek a lžičku citronové šťávy a třete na hladkou polevu (množství cukru záleží na velikosti vajíčka a množství bílku v něm). Když párátkem naberete trochu polevy a kápnete ji na pracovní plochu, měla by držet tečky a neroztékat se; v opačném případě přidejte cukr. Část polevy obarvěte narůžovo. Bílou polevou pak pomocí cukrářského sáčku namalujte obrysy uší, růžovou je vybarvěte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...