Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zaječí armáda
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné Na asi 15 muffinů (podle velikosti košířků)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6622 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 606 g
Tuky 408 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výroba zajíčků je neuvěřitelně jednoduchá a zvládne ji každý. Stačí jen upéct muffiny, nastříkat na ně obyčejným zdobicím sáčkem polevu, a doprostřed zapíchnout ouška. Hotovo!

Suroviny

vejce 4 ks
vanilkový extrakt 2 ČL
slunečnicový olej 240 ml
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sůl ½ ČL
skořice 1,5 ČL
mrkev 250 g
nastrouhaná
Na krém
čerstvý (např. Lučina nebo Philadelphia)
máslo 110 g
Na ozdobení
uši (viz postup) ozdobené cukrovou polevou
rozpuštěná nebo barevné cukrové zdobení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C a formu na muffiny vyložte košíčky. Smíchejte v míse mouku, sodu, kypřicí prášek, sůl a skořici. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Poté zašlehejte olej, vanilkový extrakt a následně i všechny suché ingredience. Nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev. Těsto rozlijte do formiček a pečte 15–20 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá. Muffiny nechte vychladnout.

2

Mezitím ušlehejte krém. Sýr šlehejte s tukem a cukrem dohladka. Krém přendejte do cukrářského sáčku a dejte ho chladit do lednice. Pak ho nastříkejte na muffiny, doprostřed zapíchněte uši a cukrovou polevou nebo barevným sypáním udělejte čumáček a očička.

[[nid:11489]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...