Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Snadné Na asi 15 muffinů (podle velikosti košířků)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6120 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 596 g
Tuky 366 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výroba zajíčků je neuvěřitelně jednoduchá a zvládne ji každý. Stačí jen upéct muffiny, nastříkat na ně obyčejným zdobicím sáčkem polevu, a doprostřed zapíchnout ouška. Hotovo!

Suroviny

vejce 4 ks
krupicový cukr 300 g
vanilkový extrakt 2 ČL
slunečnicový olej 240 ml
mouka pšeničná hladká 260 g
jedlá soda 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
sůl 0.5 ČL
skořice 1.5 ČL
mrkev 250 g
nastrouhaná
Na krém
250 g
čerstvý termizovaný sýr např. lučina nebo philadelphia
tuk 110 g
vhodný na přípravu dortových krémů
moučkový cukr 100 g
Na ozdobení
uši ozdobené cukrovou polevou
čokoláda
lze nahradit barevným sladkým zdobením

1 Předehřejte troubu na 180°C a formu na muffiny vyložte košíčky. Smíchejte v míse mouku, sodu, kypřicí prášek, sůl a skořici. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Poté zašlehejte olej, vanilkový extrakt a následně i všechny suché ingredience. Nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev. Těsto rozlijte do formiček a pečte 15–20 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá. Muffiny nechte vychladnout.

2 Mezitím ušlehejte krém. Sýr šlehejte s tukem a cukrem dohladka. Krém přendejte do cukrářského sáčku a dejte ho chladit do lednice. Pak ho nastříkejte na muffiny, doprostřed zapíchněte uši a cukrovou polevou nebo barevným sypáním udělejte čumáček a očička.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit