Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Snadné Na asi 15 muffinů (podle velikosti košířků)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6120 kcal
Bílkoviny 87 g
Cukr 596 g
Tuky 366 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výroba zajíčků je neuvěřitelně jednoduchá a zvládne ji každý. Stačí jen upéct muffiny, nastříkat na ně obyčejným zdobicím sáčkem polevu, a doprostřed zapíchnout ouška. Hotovo!

Suroviny

vejce 4 ks
krupicový cukr 300 g
vanilkový extrakt 2 ČL
slunečnicový olej 240 ml
mouka pšeničná hladká 260 g
jedlá soda 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
sůl 0.5 ČL
skořice 1.5 ČL
mrkev 250 g
nastrouhaná
Na krém
250 g
čerstvý termizovaný sýr např. lučina nebo philadelphia
tuk 110 g
vhodný na přípravu dortových krémů
moučkový cukr 100 g
Na ozdobení
uši ozdobené cukrovou polevou
čokoláda
lze nahradit barevným sladkým zdobením

1 Předehřejte troubu na 180°C a formu na muffiny vyložte košíčky. Smíchejte v míse mouku, sodu, kypřicí prášek, sůl a skořici. Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Poté zašlehejte olej, vanilkový extrakt a následně i všechny suché ingredience. Nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev. Těsto rozlijte do formiček a pečte 15–20 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá. Muffiny nechte vychladnout.

2 Mezitím ušlehejte krém. Sýr šlehejte s tukem a cukrem dohladka. Krém přendejte do cukrářského sáčku a dejte ho chladit do lednice. Pak ho nastříkejte na muffiny, doprostřed zapíchněte uši a cukrovou polevou nebo barevným sypáním udělejte čumáček a očička.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit