Zajíček má oproti klasickému beránkovi hned několik výhod. Protože je malý, nemusí se o něj koledník s nikým dělit, navíc si ho každý může při zdobení vylepšit podle chuti.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
200
g
kypřicí prášek do pečiva
½
bal
rozinky
1
hrst
podle chuti lze nahradit čokoládovými pecičkami
tvaroh měkký
250
g
vejce
1
ks
velikosti L
krupicový cukr
100
g
vanilkový cukr
2
bal
vanilkový extrakt
1
ČL
slunečnicový olej
100
ml
na vymazání formiček
na poprášení
cukrová, v trubičkách, na ozdobení
Postup
1
Ve větší míse smíchejte prosátou mouku s kypřícím práškem a rozinky nebo čokoládu.
2
Tvaroh prošlehejte s vejcem, cukry a vanilkou, vmíchejte olej a vše vlijte k suchým přísadám.
3
Promíchejte, rozdělte do vymazaných formiček a pečte v troubě předehřáté na 180-190°C cca 20 minut, dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde suchá.
4
Vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě a pak vyklopte. Podle chuti ozdobte polevou a případně pocukrujte.