Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2838 kcal
Bílkoviny 83 g
Cukr 353 g
Tuky 115 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zajíček má oproti klasickému beránkovi hned několik výhod. Protože je malý, nemusí se o něj koledník s nikým dělit, navíc si ho každý může při zdobení vylepšit podle chuti.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5
rozinky hrst
lze nahradit čokoládovými pecičkami
tvaroh měkký 250 g
vejce 1 ks
větší
krupicový cukr 100 g
vanilkový cukr 1
vanilkový extrakt 1 ČL
slunečnicový olej 100 ml
máslo na vymazání formiček
moučkový cukr
případně
cukrová poleva v trubičkách na ozdobení

1 Ve větší míse smíchejte prosátou mouku s kypřícím práškem a rozinky nebo čokoládu. Tvaroh prošlehejte s vejcem, cukry a vanilkou, vmíchejte olej a vše vlijte k suchým přísadám. Promíchejte, rozdělte do vymazaných formiček a pečte v troubě předehřáté na 180-190°C cca 20 minut, dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde suchá.

2 Vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě a pak vyklopte. Podle chuti ozdobte polevou a případně pocukrujte.

 

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit