Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Velikonoční zajíček

velikonocni zajicek
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Velikonoční zajíček

4.6/5 Počet hodnocení: 29
Do 20 minut Velmi snadné do forem o objemu 1,5l

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4013 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 548 g
Tuky 156 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ke svátkům jara prostě patří stylová ozdoba stolu a zákusek v jednom. My jsme se rozhodli pro recept na velikonočního zajíčka. Toto snadné a rychlé těsto ale stejně dobře pasuje do formy na beránka nebo na bábovku.

Suroviny

vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
20g bezfosfátového
kůra nebo 2 lžičky mleté
tuk
na vymazání a mouka na vysypání
lze vynechat

Postup

1

Troubu zahřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Mezitím vyšlehejte vejce se smetanou do pěny a vmíchejte mouku smíchanou s cukrem a práškem do pečiva.

3

Přidejte nastrouhanou citronovou kůru.

4

Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy nebo do několika menších.

5

Pečte asi tři čtvrtě hodiny; špejle zapíchnutá a vytažená z těsta by měla být suchá.

6

Nechte zchladnout ve formě, pak opatrně vyklopte a nechte ještě dochladnout na mřížce. Chcete-li, vpíchněte hřebíčky na místa oček, a poprašte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Pokud pečete na poslední chvíli, můžete do těsta přidat o 3 lžíce mouky víc. Díky tomu budete moci zajíčka nebo beránka vyklopit, aniž by musel dlouho chladnout, jen bude o něco hutnější. Beránka vždy raději nechte po vyklopení dochladnout na boku – ve vzpřímené poloze je náchylnější ke ztrátě hlavy.

Související články

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč