Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut Na 3-4 zajíčky (podle velikosti formy)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2838 kcal
Bílkoviny 83 g
Cukr 353 g
Tuky 115 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zajíček má oproti klasickému beránkovi hned několik výhod. Protože je malý, nemusí se o něj koledník s nikým dělit, navíc si ho každý může při zdobení vylepšit podle chuti.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5
rozinky hrst
lze nahradit čokoládovými pecičkami
tvaroh měkký 250 g
vejce 1 ks
větší
krupicový cukr 100 g
vanilkový cukr 1
vanilkový extrakt 1 ČL
slunečnicový olej 100 ml
máslo na vymazání formiček
moučkový cukr
případně
cukrová poleva v trubičkách na ozdobení

1 Ve větší míse smíchejte prosátou mouku s kypřícím práškem a rozinky nebo čokoládu. Tvaroh prošlehejte s vejcem, cukry a vanilkou, vmíchejte olej a vše vlijte k suchým přísadám. Promíchejte, rozdělte do vymazaných formiček a pečte v troubě předehřáté na 180-190°C cca 20 minut, dokud špejle zapíchnutá doprostřed nevyjde suchá.

2 Vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě a pak vyklopte. Podle chuti ozdobte polevou a případně pocukrujte.

 

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit