0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronovo-mandlový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné Na 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4381 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 270 g
Tuky 303 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mák dodá dortu šmrnc, pokud ho nemáte rádi nebo nechcete, aby vám zůstával mezi zuby, vynechte ho.

Suroviny

máslo 175 g
změklé
třtinový cukr 200 g
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 85 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mandle 200 g
mleté
vanilkový extrakt 1 ČL
citronová kůra
ze 2 biocitronů, strouhaná
mák celý 1 PL
marcipán
na ozdobu

1 Předehřejte troubu na 160°C. Vyšlehejte máslo s cukrem na světlý a nadýchaný krém. Přišlehejte vejce a vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem, vanilkový extrakt, citronovou kůru, mleté mandle a mák. Směs dejte do formy o průměru 20cm a uhlaďte. Pečte 50–60 minut. Nechte vychladnout.

2 Z papíru si vystřihněte šablonu králíčka. Položte ji do středu koláče a ten štědře pocukrujte. Odstraňte šablonu a ovažte dort mašlí (pozor, je dost mastný). Z marcipánu vytvarujte kuličku, trochu ji zploštěte, posypte cukrem a dejte na dort jako ocásek.


Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Komentáře

Ivana Vranova

vynikající recept!
jen doporučuji max 150gr cukru, předepsaných 200gr je moc sladké

dort jsem pomazala rybízovou marmeládou a potáhla domácím marcipánem smíchaným s citronovou šťávou a citronovým olejem a byl geniální!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit