0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové maso pod pokličkou

Vepřové maso pod pokličkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové maso pod pokličkou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4860 kcal
Bílkoviny 239 g
Sacharidy 362 g
Tuky 260 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle večeře nepatří mezi nejrychlejší, na druhou stranu spoustu práce za vás udělá trouba, kterou jen občas zkontrolujete.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
vepřová plec 1 kg
nakrájené na kostky velikosti sousta
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 2 ks
nakrájené na plátky
mouka pšeničná hladká 2 PL
1–2 lžíce podle potřeby
vývar zeleninový 500 ml
či dle potřeby
bobkový list 2 ks
worchestrová omáčka 1 PL
sušené houby 1 hrst
předem namočené
tymián sušený 1 ČL
brambory 700 g
žampiony 500 g
nakrájené na čtvrtky
máslo 3 PL
2–3 lžíce, rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V pekáčku se silným dnem vhodným na sporák rozpalte olej. Maso osolte, opepřete a zprudka osmahněte ze všech stran dozlatohněda. Vyjměte, vsypte cibuli a opečte dozlatova, zaprašte moukou a krátce opečte. Vraťte maso, zalijte vývarem tak, aby maso bylo ze 2/3 ponořené, přidejte bobkový list, worcester, houby a tymián. 

2

Brambory omyjte, nakrájejte do misky na tenčí plátky a promíchejte se solí a 1–2 lžícemi másla. Žampiony orestujte na zbylém másle. Pekáček vyndejte z trouby, odklopte, vmíchejte žampiony a navrch vyskládejte brambory. Vraťte do trouby a pečte 40–50 minut, aby brambory byly hotové a opečené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč