Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové maso pod pokličkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4860 kcal
Bílkoviny 239 g
Sacharidy 362 g
Tuky 260 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle večeře nepatří mezi nejrychlejší, na druhou stranu spoustu práce za vás udělá trouba, kterou jen občas zkontrolujete.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
nakrájené na kostky velikosti sousta
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakrájené na plátky
1–2 lžíce podle potřeby
vývar zeleninový 500 ml
či dle potřeby
worcesterská omáčka 1 PL
předem namočené
tymián sušený 1 ČL
nakrájené na čtvrtky
2–3 lžíce, rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V pekáčku se silným dnem vhodným na sporák rozpalte olej. Maso osolte, opepřete a zprudka osmahněte ze všech stran dozlatohněda. Vyjměte, vsypte cibuli a opečte dozlatova, zaprašte moukou a krátce opečte. Vraťte maso, zalijte vývarem tak, aby maso bylo ze 2/3 ponořené, přidejte bobkový list, worcester, houby a tymián. 

2

Brambory omyjte, nakrájejte do misky na tenčí plátky a promíchejte se solí a 1–2 lžícemi másla. Žampiony orestujte na zbylém másle. Pekáček vyndejte z trouby, odklopte, vmíchejte žampiony a navrch vyskládejte brambory. Vraťte do trouby a pečte 40–50 minut, aby brambory byly hotové a opečené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...