Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Vepřové maso pod pokličkou

Vepřové maso pod pokličkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové maso pod pokličkou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4860 kcal
Bílkoviny 239 g
Sacharidy 362 g
Tuky 260 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle večeře nepatří mezi nejrychlejší, na druhou stranu spoustu práce za vás udělá trouba, kterou jen občas zkontrolujete.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
vepřová plec 1 kg
nakrájené na kostky velikosti sousta
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 2 ks
nakrájené na plátky
mouka pšeničná hladká 2 PL
1–2 lžíce podle potřeby
vývar zeleninový 500 ml
či dle potřeby
bobkový list 2 ks
worcesterská omáčka 1 PL
sušené houby 1 hrst
předem namočené
tymián sušený 1 ČL
brambory 700 g
žampiony 500 g
nakrájené na čtvrtky
máslo 3 PL
2–3 lžíce, rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V pekáčku se silným dnem vhodným na sporák rozpalte olej. Maso osolte, opepřete a zprudka osmahněte ze všech stran dozlatohněda. Vyjměte, vsypte cibuli a opečte dozlatova, zaprašte moukou a krátce opečte. Vraťte maso, zalijte vývarem tak, aby maso bylo ze 2/3 ponořené, přidejte bobkový list, worcester, houby a tymián. 

2

Brambory omyjte, nakrájejte do misky na tenčí plátky a promíchejte se solí a 1–2 lžícemi másla. Žampiony orestujte na zbylém másle. Pekáček vyndejte z trouby, odklopte, vmíchejte žampiony a navrch vyskládejte brambory. Vraťte do trouby a pečte 40–50 minut, aby brambory byly hotové a opečené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit