0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové maso pod pokličkou

Vepřové maso pod pokličkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřové maso pod pokličkou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4860 kcal
Bílkoviny 239 g
Sacharidy 362 g
Tuky 260 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle večeře nepatří mezi nejrychlejší, na druhou stranu spoustu práce za vás udělá trouba, kterou jen občas zkontrolujete.

Suroviny

rostlinný olej 2 PL
vepřová plec 1 kg
nakrájené na kostky velikosti sousta
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule 2 ks
nakrájené na plátky
mouka pšeničná hladká 2 PL
1–2 lžíce podle potřeby
vývar zeleninový 500 ml
či dle potřeby
bobkový list 2 ks
worcesterská omáčka 1 PL
sušené houby 1 hrst
předem namočené
tymián sušený 1 ČL
brambory 700 g
žampiony 500 g
nakrájené na čtvrtky
máslo 3 PL
2–3 lžíce, rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. V pekáčku se silným dnem vhodným na sporák rozpalte olej. Maso osolte, opepřete a zprudka osmahněte ze všech stran dozlatohněda. Vyjměte, vsypte cibuli a opečte dozlatova, zaprašte moukou a krátce opečte. Vraťte maso, zalijte vývarem tak, aby maso bylo ze 2/3 ponořené, přidejte bobkový list, worcester, houby a tymián. 

2

Brambory omyjte, nakrájejte do misky na tenčí plátky a promíchejte se solí a 1–2 lžícemi másla. Žampiony orestujte na zbylém másle. Pekáček vyndejte z trouby, odklopte, vmíchejte žampiony a navrch vyskládejte brambory. Vraťte do trouby a pečte 40–50 minut, aby brambory byly hotové a opečené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit