Buřtguláš je jídlo, které si každá rodina dělá tak trochu po svém. Recept na jednoduchý buřtguláš je náš redakční kompromis, vybrali jsme z každého rodinného receptu to nejlepší a výsledkem jsme naprosto nadšeni – takhle má chutnat nejlepší buřtguláš! Berte ho jako odrazový můstek, suroviny, postup i dochucení můžete obměňovat a vylepšovat podle libosti.
Suroviny
Postup
Na oleji zpěňte cibuli, pak přidejte česnek a ještě krátce opékejte. Potom vsypte brambory, poprašte paprikou, osolte, opepřete a okmínujte. Promíchejte a průběžně podlévejte horkou vodou a duste pod pokličkou.
Těsně před tím, než brambory změknou, přidejte nakrájené buřty. Až brambory změknou, přilijte asi 2 naběračky horké vody, ochuťte majoránkou, promíchejte a provařte.
NĚCO NAVÍC
Pokud nechcete podlévat a dolévat vodu průběžně, zalijte brambory vodou podle uvážení a výsledek buď nařeďte horkou vodou a krátce povařte, nebo zahustěte najemno nastrouhanou bramborou a vařte, dokud v guláši nezmizí a omáčka nezhoustne.