0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Buřtguláš
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2593 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 225 g
Tuky 149 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo, které si každá rodina dělá tak trochu po svém. Tenhle recept je náš redakční kompromis. Suroviny, postup i dochucení můžete obměňovat a vylepšovat podle libosti.

Suroviny

rostlinný olej 3 PL
2–3 lžíce
cibule 1 ks
střední velikosti, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
1–2 stroužky podle velikosti a chuti
brambory 1 kg
oloupané, nakrájené na silnější plátky nebo na kostky
paprika mletá sladká 2 PL
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 špetka
špekáčky 4 ks
nakrájené na půlkolečka
majoránka (drhnutá)
podle chuti

Postup

1

Na oleji zpěňte cibuli, pak přidejte česnek a ještě krátce opékejte. Potom vsypte brambory, poprašte paprikou, osolte, opepřete a okmínujte. Promíchejte a průběžně podlévejte horkou vodou a duste pod pokličkou.

2

Těsně před tím, než brambory změknou, přidejte nakrájené buřty. Až brambory změknou, přilijte asi 2 naběračky horké vody, ochuťte majoránkou, promíchejte a provařte.

NĚCO NAVÍC
Pokud nechcete podlévat a dolévat vodu průběžně, zalijte brambory vodou podle uvážení a výsledek buď nařeďte horkou vodou a krátce povařte, nebo zahustěte najemno nastrouhanou bramborou a vařte, dokud v guláši nezmizí a omáčka nezhoustne.

Související články

Jak na to: Cibulový základ pro dokonalý guláš
  • Tipy a triky

Jak na to: Cibulový základ pro dokonalý guláš

Správný hospodský guláš se neobejde bez trpělivosti, kromě pomalého vaření budete potřebovat čas na krájení velkého množství cibule a nasledné smažení, od kterého se neodchází. Poradíme vám, jak na ten nejlepší cibulový základ, aby byl váš...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit