Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Buřtguláš
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 51
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2593 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 225 g
Tuky 149 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Buřtguláš je jídlo, které si každá rodina dělá tak trochu po svém. Recept na jednoduchý buřtguláš je náš redakční kompromis, vybrali jsme z každého rodinného receptu to nejlepší a výsledkem jsme naprosto nadšeni – takhle má chutnat nejlepší buřtguláš! Berte ho jako odrazový můstek, suroviny, postup i dochucení můžete obměňovat a vylepšovat podle libosti.

Suroviny

rostlinný olej 3 PL
2–3 lžíce
střední velikosti, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
1–2 stroužky podle velikosti a chuti
oloupané, nakrájené na silnější plátky nebo na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 špetka
nakrájené na půlkolečka
majoránka (drhnutá)
podle chuti

Postup

1

Na oleji zpěňte cibuli, pak přidejte česnek a ještě krátce opékejte. Potom vsypte brambory, poprašte paprikou, osolte, opepřete a okmínujte. Promíchejte a průběžně podlévejte horkou vodou a duste pod pokličkou.

2

Těsně před tím, než brambory změknou, přidejte nakrájené buřty. Až brambory změknou, přilijte asi 2 naběračky horké vody, ochuťte majoránkou, promíchejte a provařte.

NĚCO NAVÍC
Pokud nechcete podlévat a dolévat vodu průběžně, zalijte brambory vodou podle uvážení a výsledek buď nařeďte horkou vodou a krátce povařte, nebo zahustěte najemno nastrouhanou bramborou a vařte, dokud v guláši nezmizí a omáčka nezhoustne.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...