0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Buřtguláš

Buřtguláš
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Buřtguláš

4.4/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2593 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 225 g
Tuky 149 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo, které si každá rodina dělá tak trochu po svém. Tenhle recept je náš redakční kompromis. Suroviny, postup i dochucení můžete obměňovat a vylepšovat podle libosti.

Suroviny

rostlinný olej 3 PL
2–3 lžíce
cibule 1 ks
střední velikosti, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
1–2 stroužky podle velikosti a chuti
brambory 1 kg
oloupané, nakrájené na silnější plátky nebo na kostky
paprika mletá sladká 2 PL
mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý
kmín 1 špetka
nakrájené na půlkolečka
majoránka (drhnutá)
podle chuti

Postup

1

Na oleji zpěňte cibuli, pak přidejte česnek a ještě krátce opékejte. Potom vsypte brambory, poprašte paprikou, osolte, opepřete a okmínujte. Promíchejte a průběžně podlévejte horkou vodou a duste pod pokličkou.

2

Těsně před tím, než brambory změknou, přidejte nakrájené buřty. Až brambory změknou, přilijte asi 2 naběračky horké vody, ochuťte majoránkou, promíchejte a provařte.

NĚCO NAVÍC
Pokud nechcete podlévat a dolévat vodu průběžně, zalijte brambory vodou podle uvážení a výsledek buď nařeďte horkou vodou a krátce povařte, nebo zahustěte najemno nastrouhanou bramborou a vařte, dokud v guláši nezmizí a omáčka nezhoustne.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč