0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní miso polévka

Základní miso polévka
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Základní miso polévka

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 347 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 28 g
Tuky 6 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejrychlejší polévka na zahřátí i povzbuzení, přesně taková je japonská polévka miso. Své jméno získala od ochucující pasty miso, která je v kuchyni pravým pokladem. Je bohatým zdrojem umami – jídlům dovede dodat takzvaně komplexní chuť. V misu totiž naleznete slanost, sladkost, kyselost i slabou hořkost.

Suroviny

voda 1 l
vývar 2 bal
instantní vývar daši (k dostání v asijských specialitách), lze nahradit domácím zeleninovým či kuřecím vývarem
mořské řasy 5 cm
řasa kombu
miso pasta 2 PL
tofu 1 bal
osušené a nakrájené na kostky
jarní cibulka 2 ks
na tenká kolečka

Postup

1

Dejte vařit vodu a rozpusťte v ní oba sáčky instantního vývaru daši, přidejte cca 5cm řasy kombu a společně povařte. Část horkého vývaru oddělte a dobře rozmíchejte s pastou miso. Do polévky dejte prohřát tofu, přidejte cibulku, odstavte z ohně a vmíchejte oddělenou tekutinu s misem. Tento základ můžete doplnit o nudle, další zeleninu atd.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/2

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit