Nejrychlejší polévka na zahřátí i povzbuzení, přesně taková je japonská polévka miso. Své jméno získala od ochucující pasty miso, která je v kuchyni pravým pokladem. Je bohatým zdrojem umami – jídlům dovede dodat takzvaně komplexní chuť. V misu totiž naleznete slanost, sladkost, kyselost i slabou hořkost.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 86.75 kcal
- Bílkoviny 7.5 g
- Sacharidy 7 g
- Tuky 1.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/2
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,9/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2021/2
Prožijte s novým Apetitem, který vychází už 13. 1., ten nejlahodnější únor! S radostí se s námi prostřednictvím jeho stránek můžete vrhnout do masopustního reje i hodování, stylově oslavit čínský Nový rok i toho nejsladšího Valentýna. Nechybí ani recepty nabité vitaminy, které v zimě potřebujeme snad ještě více než jindy. Můžete také nahlédnout do dvou překrásných novinek – Velké knedlíkové kuchařky z dílny Jany Florentýny Zatloukalové a Petra Kosinera a nové cukrářské knihy Vše sladké Ivety Fabešové. Apetit, napsáno s chutí