Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovesná kaše s uzeným lososem a tzatziki
Ovesná kaše s uzeným lososem a tzatziki
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ovesná kaše s uzeným lososem a tzatziki

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1556 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 110 g
Tuky 82 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovesné vločky nasladko jsou pro mnohé snídaňovou stálicí a určitě je znáte v různých úpravách. Zkoušeli jste je však někdy připravit naslano? Můžete je ovšem nahradit i jáhlovými, špaldovými nebo pohankovými, a zpestřit si tak jídelníček!

Suroviny

sůl
mléko 50 ml
plnotučné
malý
česnek 1 stroužek
prolisovaný
kopr 1 svazek
malý svazek, nasekané lístky
olivový olej
pár kapek
vejce 2 ks
ocet 4 PL
dužina, na úhledné plátky
rukola 1 hrst
lískové oříšky 2 PL
nahrubo nasekané
pepř barevný
čerstvě drcený

Postup

1

Na ovesnou kaši dejte do rendlíku vařit ovesné vločky v 600 ml lehce osolené vody. Přiveďte k varu, vmíchejte miso a za občasného míchání vařte 15-20 minut doměkka. Nakonec přidejte mléko, aby byla kaše hezky vláčná a krémová.

2

Mezitím připravte tzatziki a ztracená vejce. Na tzatziki nastrouhejte nahrubo okurku i se slupkou, osolte a vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny (z vymačkané tekutiny si pak můžete udělat osvěžující limonádu). Okurku smíchejte s jogurtem, česnekem a většinou kopru a vmíchejte olivový olej.

3

Na ztracená vejce dejte do rendlíku vařit vodu s trochou octa. Ve vroucí octové vodě udělejte lehký vír a vklepněte do něj vejce jedno po druhém (nebo postupujte podle návodu v textu vedle). Vařte asi 4 minuty, aby zůstal žloutek stále tekutý.

4

Hotovou ovesnou kaši rozdělte do dvou misek, nahoru úhledně navrstvěte tzatziki, avokádo, uzeného lososa, ztracené vejce a rukolu. Posypte lískovými oříšky, pepřem a zbylým koprem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín