0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ovesná kaše s uzeným lososem a tzatziki

Ovesná kaše s uzeným lososem a tzatziki
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ovesná kaše s uzeným lososem a tzatziki

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1556 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 110 g
Tuky 82 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovesné vločky nasladko jsou pro mnohé snídaňovou stálicí a určitě je znáte v různých úpravách. Zkoušeli jste je však někdy připravit naslano? Můžete je ovšem nahradit i jáhlovými, špaldovými nebo pohankovými, a zpestřit si tak jídelníček!

Suroviny

sůl
miso pasta 2 ČL
mléko 50 ml
plnotučné
malý
česnek 1 stroužek
prolisovaný
kopr 1 svazek
malý svazek, nasekané lístky
olivový olej
pár kapek
vejce 2 ks
ocet 4 PL
dužina, na úhledné plátky
rukola 1 hrst
lískové oříšky 2 PL
nahrubo nasekané
pepř barevný
čerstvě drcený

1 Na ovesnou kaši dejte do rendlíku vařit ovesné vločky v 600 ml lehce osolené vody. Přiveďte k varu, vmíchejte miso a za občasného míchání vařte 15-20 minut doměkka. Nakonec přidejte mléko, aby byla kaše hezky vláčná a krémová.

2 Mezitím připravte tzatziki a ztracená vejce. Na tzatziki nastrouhejte nahrubo okurku i se slupkou, osolte a vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny (z vymačkané tekutiny si pak můžete udělat osvěžující limonádu). Okurku smíchejte s jogurtem, česnekem a většinou kopru a vmíchejte olivový olej.

3 Na ztracená vejce dejte do rendlíku vařit vodu s trochou octa. Ve vroucí octové vodě udělejte lehký vír a vklepněte do něj vejce jedno po druhém (nebo postupujte podle návodu v textu vedle). Vařte asi 4 minuty, aby zůstal žloutek stále tekutý.

4 Hotovou ovesnou kaši rozdělte do dvou misek, nahoru úhledně navrstvěte tzatziki, avokádo, uzeného lososa, ztracené vejce a rukolu. Posypte lískovými oříšky, pepřem a zbylým koprem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč