0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sake-miso-soba

Sake-miso-soba
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sake-miso-soba

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1323 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 158 g
Tuky 37 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Název je odvozen od hlavních ingrediencí (slovo sake označuje v japonštině lososa, miso jako miso pasta, soba jsou nudle
z pohankové mouky).

Suroviny

květák 300 g
růžičky
zaatar 1 PL
citronová štáva
z 1/2 citronu
olivový olej
ve spreji
nudle soba 200 g
sůl
losos 160 g
filet bez kůže
ghí 1 ČL
přepuštěné máslo
vývar 100 ml
miso pasta 1 ČL
sezamový olej 1 ČL
sezamová semínka
nasucho opražená (mix černá a světlá), na posypání
koriandr čerstvý
na posypání
chilli paprička
nakrájená, na posypání

1 Začněte pečeným květákem. Jednotlivé růžičky nakrájejte na mandolíně nebo nastrouhejte na tenké plátky na struhadle (případně nakrájejte nožem na skoro průhledné plátky). Rozmístěte je na plech vyložený pečicím papírem. Posypte za‘atarem, pokapejte citronovou šťávou a posprejujte olejem. Vložte do trouby a pečte (horký vzduch 180°C, klasická 200°C) asi 30 minut, dokud květák nezměkne a místy nebude chytat tmavě hnědou barvu.

2 Do pánve wok nalijte dostatek vody, aby se v ní uvařily soba nudle. Jemně osolte a uvařte je o dvě minuty méně, než je uvedeno v návodu. Slijte a propláchněte studenou vodou, abyste zastavili var. Nechte je stranou. Wok otřete papírovou kuchyňskou utěrkou dosucha.

3 Lososa nakrájejte na velmi tenké plát- ky, jako byste připravovali suši nigiri. Rozpalte pořádně wok, vložte přepuštěné máslo a rozložte dovnitř plátky lososa – z pánve se musí skoro kouřit. Počkejte asi 20–30 vteřin, než začnou filety po spodní straně zlátnout. Hned vlijte kuřecí vývar, přidejte pastu miso a sezamový olej. Hned jak tekutina bude vřít, přidejte i soba nudle a opatrně promíchejte, ať se nudle oddělí, ale losos nerozpadne.

4 Ztlumte plamen a nechte ještě 2 minuty provařit a spojit chutě. Pak přidejte pečený květák. Posypte sezamem, lístky koriandru a nakrájenou chilli papričkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč