
Recepty z vydání
Švestková pomazánka
Výtečná rychlá švestková pomazánka se hodí jako náplň do buchet, knedlíků, ale i jako poleva na koláč anebo k masu. Má...
Zázvorová limonáda
Můžete si skočit do lékárny pro něco na těhotenskou nevolnost, ale tady jste u mě v kuchyni – takže na medicínu...
Nápoj z máku podle Alemari
Mák je vysoce zásaditý a obsahuje spoustu vápníku – proto je jeho vhodným zdrojem nejen v těhotenství. Hodí se i pro...
Ovocné lasí
Indický nealkoholický nápoj, jehož jednoduchost a lehká rafinovanost vás okouzlí, a hlavně dokonale osvěží. Tradiční...
Džem z mrazáku
Ovocný džem můžete stejně dobře jako ve spíži uchovat i v mrazáku. Recept funguje i s drobným ovocem, jako jsou třeba...
Topinková bomba
Elegantní způsob, jak se (téměř bez práce) můžete zbavit přebytků cuket. Až pak tuhle směs promícháte se sýrem a...
Chilli džem
Kombinace sladké a ostré chuti se hodí ke zdobení chuťovek na party, k výrazným sýrům a potěší i jako neobvyklý dárek.
Křupavá kyselá zelenina
Zrychlená verze nakládané zeleniny vám sice v lednici vydrží pár týdnů, ale to nevadí, protože si ji budete dávat na...
Mostarda di Cremona – ovocná hořčice
Tahle sladce pikantní zavařenina se v Itálii tradičně podává k vařenému masu. Světovou oblibu si však získala jako...
Hruškový med
Zámořská specialita, na kterou nostalgicky vzpomíná nejeden Američan, připomíná med a omamně voní. Chutná v čaji i na...
Paštika z kachních jater s řepou
Červená řepa zůstane po marinování svěží a křupavá. Její nasládlá chuť s paštikou krásně kontrastuje.
Jarní kuře & šťouchané brambory se špenátem
Vykostěné kuřátko je naducané jako balonek, vejde se do něj víc nádivky a líp se porcuje. Nevykostěné drží tvar, ale...
Vývar z hovězí oháňky s kuřecími nočky
Tahle polévka sice není hotová během pár minut, ale chutná bezkonkurenčně. Navíc většinu práce za vás odvede sporák.
Tvarohové knedlíčky v perníku s blumami
Šéfkuchař Titus Eliáš se přiznal, že těsto na knedlíčky ochutnává i syrové. Máme pro to pochopení, protože je opravdu...
Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru
Pár běžných surovin, minimální práce, zato maximální efekt. Doporučujeme!
Salát s enoki, špenátem, čočkou a s čekankou
Japonské houby enoki mají velmi jemnou chuť a krásně křupou, proto si je nejlíp vychutnáte zasyrova.
Houbový krém
I když se vám zrovna nepodaří přinést z lesa pořádný úlovek, tahle polévka vám vynaložené úsilí vynahradí. Můžete do ní...
Slaný koláč s hříbky
Variaci na slavný lotrinský quiche si dejte se sklenkou bílého vína.
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou
Lišky mají jemně pikantní chuť, při vaření se nerozpadají, a omáčky z nich jsou proto nejen chutné, ale i krásné na...
Zapečené portobello
Kloboukům portobello (steakovým krémovým žampionům) nejvíc sluší úprava na grilu nebo pod ním.
Malinový tvarohový dort
Lehký a krémový! Každé sousto se vám v ústech jen rozplyne...
Čokoládová pěna s mátou
Pěna z našlehaného mascarpone se smetanou a z kvalitní tmavé čokolády je vysoce návyková záležitost. A to nemluvíme o...
Terina s bílou čokoládou
Exkluzivně vyhlížející dezert vykouzlíte během pár minut. Suroviny na něj nakoupíte i ve večerce nebo natrháte na...
Dezert ze zakysané smetany
Klasický dezert se smetanou, piškoty a rumem někdy ochutnal asi každý. My jsme tradiční tuzemák nahradili jemnějším...
Hovězí empanadas
Z této dávky vám sice asi třetina náplně zbude, ale doporučujeme množství nesnižovat. Přebytek totiž můžete druhý den...
Přidat komentář