
Zelený pilaf
Stonky koriandru jsou plné chuti, klidně je proto přidejte do základu.
Vydání: 2015/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 svazek koriandru, stonky a lístky zvlášť
- 2 hrsti lístků hladkolisté petrželky
- 1 zelená paprička jalapeño, zbavená semen, nakrájená na plátky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 hrnek dlouhozrnné rýže natural
- 1 zelená paprika, nakrájená na nudličky
- 1/2 cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, na plátky
- 500 ml zeleninového vývaru
- mořská sůl
Příprava jídla
1 Rozmixujte stonky koriandru, petrželku a chilli se 125ml vody.
2 V rendlíku rozehřejte olej a opékejte na něm 5 minut rýži. Přidejte papriku, cibuli a česnek a míchejte 5 minut, až cibule změkne a rýže bude zlehka opražená. Pak přidejte rozmixovanou směs bylinek, přilijte vývar, osolte a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte zhruba 45 minut, až se tekutina vstřebá.
3 Vypněte a přiklopené nechte 5 minut odpočívat. Pak jemně načechrejte vidličkou a podávejte posypané koriandrovými lístky.
Přidat komentář