Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelený pilaf
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4213 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 696 g
Tuky 28 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stonky koriandru jsou plné chuti, klidně je proto přidejte do základu.

Související recepty

Suroviny

koriandr čerstvý 1 svazek
stonky a lístky zvlášť
petrželka 2 hrsti
lístky
zbavená semínek, nakrájená na plátky
olivový olej 2 PL
rýže dlouhozrnná 1 hrnek
nakrájená na nudličky
cibule ½ ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
na plátky
vývar zeleninový 500 ml
sůl mořská

Postup

1

Rozmixujte stonky koriandru, petrželku a chilli se 125ml vody.

2

V rendlíku rozehřejte olej a opékejte na něm 5 minut rýži. Přidejte papriku, cibuli a česnek a míchejte 5 minut, až cibule změkne a rýže bude zlehka opražená. Pak přidejte rozmixovanou směs bylinek, přilijte vývar, osolte a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte zhruba 45 minut, až se tekutina vstřebá.

3

Vypněte a přiklopené nechte 5 minut odpočívat. Pak jemně načechrejte vidličkou a podávejte posypané koriandrovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...