Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelený pilaf

Stonky koriandru jsou plné chuti, klidně je proto přidejte do základu.

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Vaření 1:00

Ingredience

    • 1 svazek koriandru, stonky a lístky zvlášť
    • 2 hrsti lístků hladkolisté petrželky
    • 1 zelená paprička jalapeño, zbavená semen, nakrájená na plátky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 hrnek dlouhozrnné rýže natural
    • 1 zelená paprika, nakrájená na nudličky
    • 1/2 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 500 ml zeleninového vývaru
    • mořská sůl

Příprava jídla

1 Rozmixujte stonky koriandru, petrželku a chilli se 125ml vody.

2 V rendlíku rozehřejte olej a opékejte na něm 5 minut rýži. Přidejte papriku, cibuli a česnek a míchejte 5 minut, až cibule změkne a rýže bude zlehka opražená. Pak přidejte rozmixovanou směs bylinek, přilijte vývar, osolte a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte zhruba 45 minut, až se tekutina vstřebá.

3 Vypněte a přiklopené nechte 5 minut odpočívat. Pak jemně načechrejte vidličkou a podávejte posypané koriandrovými lístky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s rýží a chorizem

Divoká rýže s cibulkami a oříšky

Rýžová polévka s kuřecími knedlíčky

Kořeněná indická rýže

Rýžová zmrzlina s medovými hruškami

Přidat komentář