0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zelený pilaf

Zelený pilaf

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1234 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 200 g
Tuky 28 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stonky koriandru jsou plné chuti, klidně je proto přidejte do základu.

Suroviny

koriandr 1 svazek
stonek a lístky zvlášť
petrželka 2 hrsti
lístky
1 ks
zelená paprička jalapeño nakrájená na plátky
olivový olej 2 PL
rýže dlouhozrnná 1 hrnek
paprika zelená 1 ks
nakrájená na nudličky
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
na plátky
vývar zeleninový 500 ml
sůl mořská

1 Rozmixujte stonky koriandru, petrželku a chilli se 125ml vody.

2 V rendlíku rozehřejte olej a opékejte na něm 5 minut rýži. Přidejte papriku, cibuli a česnek a míchejte 5 minut, až cibule změkne a rýže bude zlehka opražená. Pak přidejte rozmixovanou směs bylinek, přilijte vývar, osolte a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte zhruba 45 minut, až se tekutina vstřebá.

3 Vypněte a přiklopené nechte 5 minut odpočívat. Pak jemně načechrejte vidličkou a podávejte posypané koriandrovými lístky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...

Obchod Apetit