Stonky koriandru jsou plné chuti, klidně je proto přidejte do základu.
Suroviny
koriandr čerstvý
1
svazek
stonky a lístky zvlášť
petrželka
2
hrsti
lístky
jalapeño
1
ks
zbavená semínek, nakrájená na plátky
olivový olej
2
PL
rýže dlouhozrnná
1
hrnek
paprika zelená
1
ks
nakrájená na nudličky
cibule
½
ks
nakrájená nadrobno
česnek
2
stroužky
na plátky
vývar zeleninový
500
ml
sůl mořská
Postup
1
Rozmixujte stonky koriandru, petrželku a chilli se 125ml vody.
2
V rendlíku rozehřejte olej a opékejte na něm 5 minut rýži. Přidejte papriku, cibuli a česnek a míchejte 5 minut, až cibule změkne a rýže bude zlehka opražená. Pak přidejte rozmixovanou směs bylinek, přilijte vývar, osolte a přiveďte k varu. Ztlumte, přiklopte a vařte zhruba 45 minut, až se tekutina vstřebá.
3
Vypněte a přiklopené nechte 5 minut odpočívat. Pak jemně načechrejte vidličkou a podávejte posypané koriandrovými lístky.