Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Divoká rýže s cibulkami a oříšky
Divoká rýže s cibulkami a oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Divoká rýže s cibulkami a oříšky

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3193 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 426 g
Tuky 105 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Divoká rýže bývá často součástí směsi s dlouhozrnnou, oceníte ji ale i samotnou – zkuste náš recept na luxusní přílohu nebo vegetariánské hlavní jídlo.

Suroviny

vývar kuřecí 2 l
rýže divoká 400 g
česnek 3 stroužky
nadrobno
jarní cibulka 3 svazky
bílé části odříznuté a větší přepůlené, zelené části najemno
cider 200 ml
jablečný ocet 50 ml
med 1 ČL
tekutý
petrželka 1 PL
nasekaná
lískové oříšky 70 g
oloupaných, opražených a nasekaných nahrubo
olej z vlašských ořechů 2 ČL

Postup

1

V hrnci přiveďte k varu drůbeží vývar, vsypte rýži a vařte 45–60 minut, až začne praskat. Pak slijte a zvlášť uchovejte 125ml tekutiny.

2

Mezitím v rendlíku na másle opékejte česnek a jarní cibulku 2 minuty, až se česnek začne zbarvovat. Pak vlijte cider, ocet a med a na středním plameni vařte 20–25 minut, až tekutina zhoustne. Vmíchejte rýži, odloženou tekutinu a pomerančovou kůru. Vypněte a vmíchejte petrželku, oříšky a olej. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín