Receptů na pokrmy, na jejichž přípravu vám postačí jedna pánev, není nikdy dost!
Suroviny
1 Maso osolte, opepřete a obalte v mouce, přebytečnou oklepněte. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm kuře 3–4 minuty po každé straně dozlatova. Vyjměte. Do uvolněné pánve dejte chorizo a opékejte 2–3 minuty. Odložte stranou a do pánve vsypte cibuli, chilli a česnek a míchejte 5 minut, až cibule změkne. Pak přidejte rýži a míchejte, až se každé zrnko obalí tukem. Vsypte uzenou papriku a šafrán a míchejte ještě minutu. Nakonec vmíchejte rajčata a oregano, vlijte vývar a přidejte odložené chorizo. Navrch rozložte kuře kůží nahoru a přiveďte k varu.
2 Přiklopte nebo zakryjte alobalem, stáhněte plamen a duste 10 minut. Přidejte fazolky, znovu přiklopte a duste dalších 6–8 minut, až je rýže měkká a maso hotové. Vypněte a nechte přiklopené 5 minut odpočinout. Podle chuti dosolte, posypte oreganem a podávejte horké.
NĚCO NAVÍC
Od druhého kroku můžete pokrm připravit i v troubě předehřáté na 200°C.