Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s rýží a chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s rýží a chorizem

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2194 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 67 g
Tuky 151 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na pokrmy, na jejichž přípravu vám postačí jedna pánev, není nikdy dost!

Související recepty

Suroviny

celkem cca 750 g
sůl a pepř
olivový olej panenský 2 PL
klobásy, šikmo nakrájená na širší plátky
na tenké plátky
čerstvá, červená
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
rýže calasparra 160 g
nebo rýži na rizoto
paprika mletá uzená 1 ČL
sladká
šafrán špetka
rajčata cherry 250 g
přepůlená
oregano 1 PL
vývar kuřecí 450 ml
fazolky zelené 80 g
očištěné a nakrájené na kousky

Postup

1

Maso osolte, opepřete a obalte v mouce, přebytečnou oklepněte.

2

Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm kuře 3–4 minuty po každé straně dozlatova. Vyjměte.

3

Do uvolněné pánve dejte chorizo a opékejte 2–3 minuty. Odložte stranou a do pánve vsypte cibuli, chilli a česnek a míchejte 5 minut, až cibule změkne.

4

Pak přidejte rýži a míchejte, až se každé zrnko obalí tukem. Vsypte uzenou papriku a šafrán a míchejte ještě minutu.

5

Nakonec vmíchejte rajčata a oregano, vlijte vývar a přidejte odložené chorizo. Navrch rozložte kuře kůží nahoru a přiveďte k varu.

6

Přiklopte nebo zakryjte alobalem, stáhněte plamen a duste 10 minut. 

7

Přidejte fazolky, znovu přiklopte a duste dalších 6–8 minut, až je rýže měkká a maso hotové. Vypněte a nechte přiklopené 5 minut odpočinout. Podle chuti dosolte, posypte oreganem a podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Od druhého kroku můžete pokrm připravit i v troubě předehřáté na 200°C. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín