0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s rýží a chorizem

Kuře s rýží a chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s rýží a chorizem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2194 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 67 g
Tuky 151 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na pokrmy, na jejichž přípravu vám postačí jedna pánev, není nikdy dost!

Suroviny

celkem cca 750 g
sůl a pepř
mouka pšeničná hladká
na poprášení
olivový olej panenský 2 PL
klobásy, šikmo nakrájená na širší plátky
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
rýže calasparra 160 g
nebo rýži na rizoto
paprika mletá uzená 1 ČL
sladká
šafrán špetka
rajčata cherry 250 g
přepůlená
oregano 1 PL
vývar kuřecí 450 ml
fazolky zelené 80 g
očištěné a nakrájené na kousky

Postup

1

Maso osolte, opepřete a obalte v mouce, přebytečnou oklepněte.

2

Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm kuře 3–4 minuty po každé straně dozlatova. Vyjměte.

3

Do uvolněné pánve dejte chorizo a opékejte 2–3 minuty. Odložte stranou a do pánve vsypte cibuli, chilli a česnek a míchejte 5 minut, až cibule změkne.

4

Pak přidejte rýži a míchejte, až se každé zrnko obalí tukem. Vsypte uzenou papriku a šafrán a míchejte ještě minutu.

5

Nakonec vmíchejte rajčata a oregano, vlijte vývar a přidejte odložené chorizo. Navrch rozložte kuře kůží nahoru a přiveďte k varu.

6

Přiklopte nebo zakryjte alobalem, stáhněte plamen a duste 10 minut. 

7

Přidejte fazolky, znovu přiklopte a duste dalších 6–8 minut, až je rýže měkká a maso hotové. Vypněte a nechte přiklopené 5 minut odpočinout. Podle chuti dosolte, posypte oreganem a podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Od druhého kroku můžete pokrm připravit i v troubě předehřáté na 200°C. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč