Kuře s rýží a chorizem

Kuře s rýží a chorizem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2177 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 58 g
Tuky 152 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na pokrmy, na jejichž přípravu vám postačí jedna pánev, není nikdy dost!

Související recepty

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
sůl a pepř
mouka pšeničná hladká
na poprášení
olivový olej 2 PL
chorizo 2 ks
šikmo nakrájená na širší plátky
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
chilli paprička 1 ks
čerstvá
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
rýže calasparra 160 g
paprika sladká 1 ČL
mletá uzená
šafrán špetka
250 g
třešňová rajčátka přepůlená
oregano 1 PL
vývar kuřecí 400 ml
fazolky zelené 80 g
očištěné a nakrájené na kousky

1 Maso osolte, opepřete a obalte v mouce, přebytečnou oklepněte. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm kuře 3–4 minuty po každé straně dozlatova. Vyjměte. Do uvolněné pánve dejte chorizo a opékejte 2–3 minuty. Odložte stranou a do pánve vsypte cibuli, chilli a česnek a míchejte 5 minut, až cibule změkne. Pak přidejte rýži a míchejte, až se každé zrnko obalí tukem. Vsypte uzenou papriku a šafrán a míchejte ještě minutu. Nakonec vmíchejte rajčata a oregano, vlijte vývar a přidejte odložené chorizo. Navrch rozložte kuře kůží nahoru a přiveďte k varu. 

2 Přiklopte nebo zakryjte alobalem, stáhněte plamen a duste 10 minut. Přidejte fazolky, znovu přiklopte a duste dalších 6–8 minut, až je rýže měkká a maso hotové. Vypněte a nechte přiklopené 5 minut odpočinout. Podle chuti dosolte, posypte oreganem a podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Od druhého kroku můžete pokrm připravit i v troubě předehřáté na 200°C. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit