0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s rýží a chorizem

Kuře s rýží a chorizem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2177 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 58 g
Tuky 152 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na pokrmy, na jejichž přípravu vám postačí jedna pánev, není nikdy dost!

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
sůl a pepř
mouka pšeničná hladká
na poprášení
olivový olej 2 PL
chorizo 2 ks
šikmo nakrájená na širší plátky
cibule červená 1 ks
na tenké plátky
chilli paprička 1 ks
čerstvá
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
rýže calasparra 160 g
paprika sladká 1 ČL
mletá uzená
šafrán špetka
250 g
třešňová rajčátka přepůlená
oregano 1 PL
vývar kuřecí 400 ml
fazolky zelené 80 g
očištěné a nakrájené na kousky

1 Maso osolte, opepřete a obalte v mouce, přebytečnou oklepněte. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm kuře 3–4 minuty po každé straně dozlatova. Vyjměte. Do uvolněné pánve dejte chorizo a opékejte 2–3 minuty. Odložte stranou a do pánve vsypte cibuli, chilli a česnek a míchejte 5 minut, až cibule změkne. Pak přidejte rýži a míchejte, až se každé zrnko obalí tukem. Vsypte uzenou papriku a šafrán a míchejte ještě minutu. Nakonec vmíchejte rajčata a oregano, vlijte vývar a přidejte odložené chorizo. Navrch rozložte kuře kůží nahoru a přiveďte k varu. 

2 Přiklopte nebo zakryjte alobalem, stáhněte plamen a duste 10 minut. Přidejte fazolky, znovu přiklopte a duste dalších 6–8 minut, až je rýže měkká a maso hotové. Vypněte a nechte přiklopené 5 minut odpočinout. Podle chuti dosolte, posypte oreganem a podávejte horké.

NĚCO NAVÍC
Od druhého kroku můžete pokrm připravit i v troubě předehřáté na 200°C. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit