
Recepty z vydání
2010/5
- Domácí těstoviny šéfkuchaře restaurace Aromi.
- Naučte se dokonale hedvábnou bramborovou kaši.
- ...
Nekynuté rohlíčky s povidlovou náplní
„Tento recept mám už asi třicet let a je to náš rodinný favorit. Teď ho posílám dál, ať si na...
Zadělávaná slepičí polévka
Slepičí polévka, jak ji neznáte. Recept inspirovaný úpravou drůbežího masa zapékaného v bešamelu – my...
Slepičí pekáček à la nádivka
Velikonoce jsou už na dohled, tak není od věci otestovat nové recepty na nádivky – když vám tahle...
Smažená ryba v bylinkové krustě
Treska obecná a treska tmavá jsou první volbou, když chcete rychle uvařit chutný rybí pokrm. Dobře se s nimi...
Halibut na másle s koprovým pestem
Koprové pesto je úžasné. Bude chutnat i těm, kdo by koprovku nevzali do úst.
Tilapie v šunkovo-hořčičných balíčcích
Hořčice a estragon se k rybě hodí báječně! Se sklenkou vychlazeného suchého bílého vína je to opravdová...
Pstruh s jablky
Jíst častěji pstruha patří k letošním kulinárním předsevzetím naší redakce, a tím pádem i k výzvám...
Losos na paprice s bramborami
Tohle jídlo je něco jako luxusní upgrade buřtguláše. Ryba na smetaně, másle a paprice je prostě božská!
Klínky ledového salátu s rafinovanou zálivkou
Ledový salát byl vyšlechtěn počátkem 20. století ve Spojených státech a je dodnes oblíbený především...
Indické kuře se salátem
Na jaře vám přijde vhod všechno, co je zelené, křupavé a svěží. Vynechte tradiční přílohu a kuře...
Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí
Jsou to takové salátové jednohubky. Kombinace ostré masové směsi s nudlemi podávaná v salátových lodičkách...
Quinoový salát ochucený černým čajem a sezamem
Když salát před podáváním doplníte cca 250 g pečeného kuřecího nebo vepřového masa či uzeného tempehu,...
Matchakronky s čokoládovou náplní
Na výrobu populárních makronek vám stačí mít pár surovin a ovládnout několik fíglů. Praktické rady a triky...
Losos pošírovaný v jasmínovém čaji
Jasmínový čaj jedni milují, jiní zatracují. Pokud víte, že si na něj některý ze strávníků nepotrpí,...
Tmavá čokoládová pěna s čajem Earl Grey
Obě naše čokoládové pěny se připravují ze syrových vajec, která tedy musí pocházet z prověřeného zdroje.
Světlá pěna z bílé čokolády s čajem matcha
Čaj matcha dodá pěně lehký nádech pistáciové barvy a nový chuťový rozměr.
Wok s brokolicí a omáčkou z černých fazolí + hovězí steak
Houby šiitake dodají ‚masovou chuť‘ a konzistenci i vegetariánské verzi tohoto pokrmu...
Fazolová polévka s kadeřávkem + italské klobásky
Tahle toskánská fazolová polévka se v místě svého původu připravuje s cavolo nero, černou kapustou, ale je...
Kořeněný dhal z červené čočky + jehněčí maso
Dhal je typické indické jídlo z jednoho hrnce připravované z luštěnin, nejčastěji právě z červené čočky...
Thajské červené kari + kuře
Bleskové červené kari je plné chuti a jde skvěle dohromady jak s tofu, tak s kuřecím masem. Pro vegetariánskou...
Penne alla puttanesca + krevety
Těstoviny puttanesca (v překladu ‚podle lehké holky‘) se tradičně dělají se sardelkami. My jsme je...
Kuře s rýží a chorizem
Receptů na pokrmy, na jejichž přípravu vám postačí jedna pánev, není nikdy dost!
Divoká rýže s cibulkami a oříšky
Divoká rýže bývá často součástí směsi s dlouhozrnnou, oceníte ji ale i samotnou – zkuste náš recept...
Rýžová polévka s kuřecími knedlíčky
Vývar jedině s nudlemi a játrovými knedlíčky? Klasiku také milujeme, ale tahle varianta s rýží a kuřecími knedlíčky je...
Zelený pilaf
Stonky koriandru jsou plné chuti, klidně je proto přidejte do základu.
Kořeněná indická rýže
Recept, který dostal plný počet bodů od celé naší redakce! Původně jsme rýži zamýšleli podávat jako...
Rýžová zmrzlina s medovými hruškami
Rýžová zmrzlina je vlastně rýžový pudink na druhou... A s pošírovanou hruškou tvoří přímo nebeský pár.
Slavnostní kladdkaka
Hutný čokoládový dort, ve kterém je neuvěřitelné množství cukru, vajec a hořkého kakaa, jsme vylepšili...
Skořicoví šneci
Kanelbullar - báječně kořeněná skořicová rolka s křupavými cukrovými krystalky si vás získá na první zakousnutí! O svůj...
Dort Princezna
Roztomilé dortíky plné krému a šlehačky milovaly švédské princezny a vy budete taky. Jsou totiž neodolatelné...
Mandlový dort krále Oscara II.
Pokud jste tenhle dezert ochutnali v IKEA, věřte, že domácí verze je tisíckrát lepší! Snad ještě nikdy...
Semly
Švédské předvelikonoční kynuté houstičky provoněné kardamomem a naplněné oříškovým krémem a šlehačkou se pečou na...
Dušený králík
Maltu si zamilujete během chvilky! Není snad na zemi místo, kde by se na tak malé ploše setkalo dobré jídlo a počasí,...
Tajná čajová směs
Sůl do směsi doporučujeme přidávat až těsně před použitím - bez ní se totiž dá tahle speciální čajová směs i popíjet.
Přidat komentář