Rýžová polévka s kuřecími knedlíčky

Rýžová polévka s kuřecími knedlíčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2050 kcal
Bílkoviny 129 g
Cukr 213 g
Tuky 67 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vývar jedině s nudlemi a játrovými knedlíčky? Klasiku také milujeme, ale tahle varianta s rýží a kuřecími knedlíčky je naší divokou kartou...

Suroviny

80 g
tmavý toastový chléb
smetana 2 PL
mleté kuřecí maso 300 g
anglická slanina 50 g
nasekaná nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
petrželka 2 PL
nadrobno nakrájená
bazalka 1 PL
nadrobno nakrájená
vejce 1 ks
sůl a pepř
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
oloupaná a na kostičky
celer 1 ks
na kostičky
vývar kuřecí 1.5 l
rýže dlouhozrnná 65 g
kukuřice 200 g
nakládaná, slitá a propláchnutá
fazolky zelené 150 g
očištěné a nakrájené
citronová kůra
nastrouhaná

1 Do robotu dejte toustový chleba a pokropte ho smetanou. Několika pulzy rozmixujte. Přidejte kuřecí maso, slaninu, polovinu česneku, petrželku, bazalku a vejce. Osolte, opepřete a krátce promixujte. Vyklopte do mísy, a pokud je potřeba, ještě promíchejte rukama. Navlhčenýma rukama pak tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a odložte stranou. 

2 V hrnci na oleji opékejte na středním plameni cibuli, mrkev a řapíkatý celer asi 5 minut, až změknou. Přidejte zbylý česnek a míchejte další minutu. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte masové kuličky a vařte 8 minut. Vyjměte je děrovanou sběračkou a odložte.

3 Do polévky vsypte rýži a vařte 10 minut, přidejte kukuřici a vařte dalších 5 minut, až je rýže téměř měkká. Vraťte masové kuličky spolu s fazolkami a vařte 3–4 minuty, až budou i fazolky hotové. Podávejte posypané petrželkou a citronovou kůrou (nastrouhanou zesterem). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit