Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžová polévka s kuřecími knedlíčky
Polévka s kuřecími knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýžová polévka s kuřecími knedlíčky

4.2/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2226 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 224 g
Tuky 69 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vývar jedině s nudlemi a játrovými knedlíčky? Klasiku také milujeme, ale tahle varianta s rýží a kuřecími knedlíčky je naší divokou kartou...

Suroviny

tmavý
na pokropení
nasekaná nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
petrželka 2 PL
nadrobno nakrájená
bazalka 1 PL
nadrobno nakrájená
vejce 1 ks
sůl a pepř
olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
oloupaná a na kostičky
řapíkatý celer 1
řapík, na kostičky
vývar kuřecí 1,5 l
rýže dlouhozrnná 65 g
slitá a propláchnutá
fazolky zelené 150 g
očištěné a nakrájené
nastrouhaná

Postup

1

Do robotu dejte toustový chleba a pokropte ho smetanou. Několika pulzy rozmixujte. Přidejte kuřecí maso, slaninu, polovinu česneku, petrželku, bazalku a vejce. Osolte, opepřete a krátce promixujte. Vyklopte do mísy, a pokud je potřeba, ještě promíchejte rukama. Navlhčenýma rukama pak tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a odložte stranou.

2

V hrnci na oleji opékejte na středním plameni cibuli, mrkev a řapíkatý celer asi 5 minut, až změknou. Přidejte zbylý česnek a míchejte další minutu. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte masové kuličky a vařte 8 minut. Vyjměte je děrovanou sběračkou a odložte.

3

Do polévky vsypte rýži a vařte 10 minut, přidejte kukuřici a vařte dalších 5 minut, až je rýže téměř měkká. Vraťte masové kuličky spolu s fazolkami a vařte 3–4 minuty, až budou i fazolky hotové. Podávejte posypané petrželkou a citronovou kůrou (nastrouhanou zesterem).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín