0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžová polévka s kuřecími knedlíčky

Polévka s kuřecími knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýžová polévka s kuřecími knedlíčky

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2050 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 213 g
Tuky 67 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vývar jedině s nudlemi a játrovými knedlíčky? Klasiku také milujeme, ale tahle varianta s rýží a kuřecími knedlíčky je naší divokou kartou...

Suroviny

80 g
tmavý toastový chléb
smetana 2 PL
mleté kuřecí maso 300 g
anglická slanina 50 g
nasekaná nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
petrželka 2 PL
nadrobno nakrájená
bazalka 1 PL
nadrobno nakrájená
vejce 1 ks
sůl a pepř
olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
mrkev 1 ks
oloupaná a na kostičky
celer 1 ks
na kostičky
vývar kuřecí 1.5 l
rýže dlouhozrnná 65 g
kukuřice 200 g
nakládaná, slitá a propláchnutá
fazolky zelené 150 g
očištěné a nakrájené
citronová kůra
nastrouhaná

1 Do robotu dejte toustový chleba a pokropte ho smetanou. Několika pulzy rozmixujte. Přidejte kuřecí maso, slaninu, polovinu česneku, petrželku, bazalku a vejce. Osolte, opepřete a krátce promixujte. Vyklopte do mísy, a pokud je potřeba, ještě promíchejte rukama. Navlhčenýma rukama pak tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a odložte stranou. 

2 V hrnci na oleji opékejte na středním plameni cibuli, mrkev a řapíkatý celer asi 5 minut, až změknou. Přidejte zbylý česnek a míchejte další minutu. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte masové kuličky a vařte 8 minut. Vyjměte je děrovanou sběračkou a odložte.

3 Do polévky vsypte rýži a vařte 10 minut, přidejte kukuřici a vařte dalších 5 minut, až je rýže téměř měkká. Vraťte masové kuličky spolu s fazolkami a vařte 3–4 minuty, až budou i fazolky hotové. Podávejte posypané petrželkou a citronovou kůrou (nastrouhanou zesterem). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit