
Rýžová polévka s kuřecími knedlíčky
Vývar jedině s nudlemi a játrovými knedlíčky? Klasiku také milujeme, ale tahle varianta s rýží a kuřecími knedlíčky je naší divokou kartou...
Ingredience
- 80 g tmavého toustového chleba
- 2–3 lžíce smetany (na pokropení)
- 300 g mletého kuřecího masa
- 50 g anglické slaniny, nasekané nadrobno
- 2 stroužky česneku, drcené
- 2 lžíce nadrobno nakrájené hladkolisté petrželky + další na ozdobení
- 1 lžíce nadrobno nakrájené bazalky
- 1 vejce
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 velká mrkev, oloupaná a na kostičky
- 1 řapík celeru, na kostičky
- 1,5 litru drůbežího vývaru
- 65 g dlouhozrnné rýže
- 200 g nakládané kukuřice, slité a propláchnuté
- 150 g zelených fazolek, očištěných a nakrájených na 1cm kousky
- nastrouhaná kůra z biocitronu na ozdobení
Příprava jídla
1 Do robotu dejte toustový chleba a pokropte ho smetanou. Několika pulzy rozmixujte. Přidejte kuřecí maso, slaninu, polovinu česneku, petrželku, bazalku a vejce. Osolte, opepřete a krátce promixujte. Vyklopte do mísy, a pokud je potřeba, ještě promíchejte rukama. Navlhčenýma rukama pak tvořte kuličky velikosti vlašského ořechu a odložte stranou.
2 V hrnci na oleji opékejte na středním plameni cibuli, mrkev a řapíkatý celer asi 5 minut, až změknou. Přidejte zbylý česnek a míchejte další minutu. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte masové kuličky a vařte 8 minut. Vyjměte je děrovanou sběračkou a odložte.
3 Do polévky vsypte rýži a vařte 10 minut, přidejte kukuřici a vařte dalších 5 minut, až je rýže téměř měkká. Vraťte masové kuličky spolu s fazolkami a vařte 3–4 minuty, až budou i fazolky hotové. Podávejte posypané petrželkou a citronovou kůrou (nastrouhanou zesterem).
Přidat komentář