Kořeněná indická rýže

Kořeněná indická rýže

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1184 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 189 g
Tuky 35 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept, který dostal plný počet bodů od celé naší redakce! Původně jsme rýži zamýšleli podávat jako přílohu ke kari, ale pak jsme se všichni shodli, že je báječná i samotná.

Suroviny

cibule červená 2 ks
nakrájená na plátky
slunečnicový olej 2 PL
sůl
kurkuma (mletá) 1 ČL
skořice 1 svitek
rýže dlouhozrnná 1 hrnek
kardamom 6 tobolek
římský kmín 1 ČL
rozinky hrst
propláchnuté
hrst
oříšky kešu opražené

1 V hluboké pánvi na oleji opékejte cibuli 10 minut dozlatova.

2 Mezitím do většího hrnce s řádně osolenou vroucí vodou přidejte kurkumu a skořici. Pak vsypte rýži, zamíchejte a znovu přiveďte k varu. Ztlumte na střední plamen, aby se rýže vařila, ne však klokotem. Vařte bez pokličky, bez míchání 10 minut. Ochutnejte, a pokud jsou zrnka rýže ještě tvrdá, přidejte jednu až dvě minuty. Rýže by měla být měkká, na skus však trochu klást odpor. Sceďte a pak ještě propláchněte litrem vroucí vody.

3 Do opečené cibule vmíchejte podrcená semínka kardamomu a římského kmínu a krátce opečte. Vmíchejte do rýže spolu s rozinkami a kešú. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit