Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněná indická rýže
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 15
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1352 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 206 g
Tuky 43 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept, který dostal plný počet bodů od celé naší redakce! Původně jsme kořeněnou kari rýži zamýšleli podávat jako přílohu ke kari, ale pak jsme se všichni shodli, že je báječná i samotná.

Související recepty

Suroviny

na plátky
slunečnicový olej 2 PL
sůl
skořice 1 svitek
rýže dlouhozrnná 1 hrnek
např. basmati
kardamom 6 tobolek
římský kmín 1 ČL
rozinky 1 hrst
propláchnuté
kešú 1 hrst
opražené

Postup

1

V hluboké pánvi na oleji opékejte cibuli 10 minut dozlatova.

2

Mezitím do většího hrnce s řádně osolenou vroucí vodou přidejte kurkumu a skořici.

3

Pak vsypte rýži, zamíchejte a znovu přiveďte k varu. Ztlumte na střední plamen, aby se rýže vařila, ne však klokotem. Vařte bez pokličky, bez míchání 10 minut.

4

Ochutnejte, a pokud jsou zrnka rýže ještě tvrdá, přidejte jednu až dvě minuty. Rýže by měla být měkká, na skus však trochu klást odpor.

5

Sceďte a pak ještě propláchněte litrem vroucí vody.

6

Do opečené cibule vmíchejte podrcená semínka kardamomu a římského kmínu a krátce opečte. Vmíchejte do rýže spolu s rozinkami a kešú. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín