Recept, který dostal plný počet bodů od celé naší redakce! Původně jsme kořeněnou kari rýži zamýšleli podávat jako přílohu ke kari, ale pak jsme se všichni shodli, že je báječná i samotná.
Suroviny
Postup
V hluboké pánvi na oleji opékejte cibuli 10 minut dozlatova.
Mezitím do většího hrnce s řádně osolenou vroucí vodou přidejte kurkumu a skořici.
Pak vsypte rýži, zamíchejte a znovu přiveďte k varu. Ztlumte na střední plamen, aby se rýže vařila, ne však klokotem. Vařte bez pokličky, bez míchání 10 minut.
Ochutnejte, a pokud jsou zrnka rýže ještě tvrdá, přidejte jednu až dvě minuty. Rýže by měla být měkká, na skus však trochu klást odpor.
Sceďte a pak ještě propláchněte litrem vroucí vody.
Do opečené cibule vmíchejte podrcená semínka kardamomu a římského kmínu a krátce opečte. Vmíchejte do rýže spolu s rozinkami a kešú.