Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zmrzlina z cottage à la malinový cheesecake
Zmrzlina z cottage à la malinový cheesecake
Zmrzlina z cottage à la malinový cheesecake , ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zmrzlina z cottage à la malinový cheesecake

3.7/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1321 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 153 g
Tuky 50 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fitness zmrzlina ze sýra cottage bere už pár měsíců sociální sítě útokem a nám samozřejmě vrtalo hlavou – je opravdu tak dobrá? Je, zmizela během chvilky! Neodolali jsme a přidali ještě trochu smetany navíc, protože nám přišlo, že jí v cottage není dost. Zmrzlinu lze ovšem připravit i bez ní.

Suroviny

cottage 450 g
4% tuku
maliny 170 g
med 8 PL
lze použít i zlatý, agávový nebo jiný oblíbený sirup
vanilková pasta 1 ČL
sušenky 30 g
Věnečky, Esíčka, Koka, shortbread...

Postup

1

Sýr, smetanu a polovinu malin rozmixujte ve stolním mixéru nebo výkonným tyčovým mixérem. Přidejte med a vanilkovou pastu a směs rozmixujte zcela dohladka.

2

Zmrzlinu vlijte do vhodné mrazicí nádoby a uložte minimálně na 4 hodiny do mrazáku. Výsledná zmrzlina by měla mít konzistenci točené. Poté ztuhne příliš a nepůjde snadno nabírat. Každou hodinu nádobu vyndejte a zmrzlinu promíchejte, abyste rozbili co nejvíce ledových krystalů.

3

Druhou polovinu malin rozmačkejte a sušenky nahrubo nadrťte.
 

4

Když jste s konzistencí zmrzliny spokojení, ledabyle do ní vmíchejte maliny a nadrcené sušenky a vytvořte vír. Ihned podávejte nebo ještě krátce zamrazte.

NĚCO NAVÍC
Zmrzlinový základ můžete také rozdělit do formiček na nanuky nebo ho vlít do zmrzlinovače. Ale pozor, základ se mixováním zahřejte, takže ho nechte před vlitím do stroje zcela vychladnout.

DALŠÍ NÁPADY NA OCHUCENÍ
Vynechte maliny a sušenky a rozmixovaný oslazený sýr cottage můžete ochutit dalšími surovinami:

  • karamelová omáčka + nasekaná tmavá čokoláda + nadrcené slané preclíky
  • čokoládová omáčka + kompotované nebo kandované třešně + nasekaná tmavá čokoláda
  • kakao (přímo do základu zmrzliny) + kousky brownies
  • lotus sušenky + lotus pomazánka
  • arašídové máslo + nasekaná tmavá čokoláda + nasekané karamelizované arašídy
  • banán (přímo do základu zmrzliny) + arašídové máslo + nasekané pekanové ořechy

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/8

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...