0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí zmrzlina z mascarpone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3941 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 249 g
Tuky 310 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlina, která se udělá skoro celá sama a to i bez zmrzlinovače. Jediné, co potřebuje, je trocha času v mrazáku.

Suroviny

smetana ke šlehání 570 ml
33%
mascarpone 225 g
kondenzované mléko 1 konzerva
397 g
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl 1 špetka

Postup

1

Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem. Šlehačku ušlehejte do polotuha.

2

Mascarpone dobře rozmíchejte s kondenzovaným mlékem, vanilkovým extraktem a špetkou soli. Do směsi lehce vmíchejte šlehačku a společně rozmixujte do nadýchané konzistence. Vlijte do formy a uhlaďte povrch.

3

Vložte do mrazáku a nechte ztuhnout aspoň čtyři hodiny, nejlépe však přes noc. Zmrzlinu vyndejte jen chvilku před servírováním – díky ušlehané šlehačce bude měkká a nebude potřebovat delší čas na povolení.

NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu můžete vylepšit přidáním vlašských ořechů obalených v javorovém sirupu. V rendlíku přiveďte 120 ml javorového sirupu k varu a ihned přidejte 130 g vlašských ořechů. Prudce vařte 10 sekund, pak stáhněte z plotny a nechte ořechy v sirupu vychladnout. Potom vyndejte a nasekejte nahrubo (ořechy budou lepkavé, tak to ale má být). Zmrzlinu do formy nalévejte postupně a každou vrstvu prosypte sekanými ořechy.

Související články

Krémový pozdrav z Itálie jménem mascarpone
  • Zajímavosti

Krémový pozdrav z Itálie jménem mascarpone

Italové ví, jak si dopřávatMascarpone, nebesky krémový italský sýr, se připravuje ze smetany působením kyselin. Jeho domovem je sever Itálie, konkrétně Lombardie, kde se vyráběl již v 16. století. Nejprve vznikal jako...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit