Domácí zmrzlina z mascarpone

Domácí zmrzlina z mascarpone

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2969 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 84 g
Tuky 286 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlina, která se udělá skoro celá sama a to i bez zmrzlinovače. Jediné, co potřebuje, je trocha času v mrazáku.

Suroviny

smetana ke šlehání 570 ml
33%
mascarpone 225 g
kondenzované mléko 1
379g
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl špetka

1 Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem. Šlehačku ušlehejte do polotuha.

2 Mascarpone dobře rozmíchejte s kondenzovaným mlékem, vanilkovým extraktem a špetkou soli. Do směsi lehce vmíchejte šlehačku a společně rozmixujte do nadýchané konzistence. Vlijte do formy a uhlaďte povrch.

3 Vložte do mrazáku a nechte ztuhnout aspoň čtyři hodiny, nejlépe však přes noc. Zmrzlinu vyndejte jen chvilku před servírováním – díky ušlehané šlehačce bude měkká a nebude potřebovat delší čas na povolení.

NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu můžete vylepšit přidáním vlašských ořechů obalených v javorovém sirupu. V rendlíku přiveďte 120 ml javorového sirupu k varu a ihned přidejte 130 g vlašských ořechů. Prudce vařte 10 sekund, pak stáhněte z plotny a nechte ořechy v sirupu vychladnout. Potom vyndejte a nasekejte nahrubo (ořechy budou lepkavé, tak to ale má být). Zmrzlinu do formy nalévejte postupně a každou vrstvu prosypte sekanými ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit