Domácí zmrzlina z mascarpone, která se udělá skoro celá sama a to i bez zmrzlinovače. Jediné, co potřebuje, je trocha místa v mrazáku.
Suroviny
Postup
Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem. Šlehačku ušlehejte do polotuha.
Mascarpone dobře rozmíchejte s kondenzovaným mlékem, vanilkovým extraktem a špetkou soli. Do směsi lehce vmíchejte šlehačku a společně rozmixujte do nadýchané konzistence. Vlijte do formy a uhlaďte povrch.
Vložte do mrazáku a nechte ztuhnout aspoň čtyři hodiny, nejlépe však přes noc. Zmrzlinu vyndejte jen chvilku před servírováním – díky ušlehané šlehačce bude měkká a nebude potřebovat delší čas na povolení.
NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu můžete vylepšit přidáním vlašských ořechů obalených v javorovém sirupu. V rendlíku přiveďte 120 ml javorového sirupu k varu a ihned přidejte 130 g vlašských ořechů. Prudce vařte 10 sekund, pak stáhněte z plotny a nechte ořechy v sirupu vychladnout. Potom vyndejte a nasekejte nahrubo (ořechy budou lepkavé, tak to ale má být). Zmrzlinu do formy nalévejte postupně a každou vrstvu prosypte sekanými ořechy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zmrzlina podle Katky(35 receptů )
- Štědrý den podle Apetitu(15 receptů )