0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí zmrzlina z mascarpone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3941 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 249 g
Tuky 310 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlina, která se udělá skoro celá sama a to i bez zmrzlinovače. Jediné, co potřebuje, je trocha času v mrazáku.

Suroviny

397 g
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl 1 špetka

Postup

1

Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem. Šlehačku ušlehejte do polotuha.

2

Mascarpone dobře rozmíchejte s kondenzovaným mlékem, vanilkovým extraktem a špetkou soli. Do směsi lehce vmíchejte šlehačku a společně rozmixujte do nadýchané konzistence. Vlijte do formy a uhlaďte povrch.

3

Vložte do mrazáku a nechte ztuhnout aspoň čtyři hodiny, nejlépe však přes noc. Zmrzlinu vyndejte jen chvilku před servírováním – díky ušlehané šlehačce bude měkká a nebude potřebovat delší čas na povolení.

NĚCO NAVÍC
Zmrzlinu můžete vylepšit přidáním vlašských ořechů obalených v javorovém sirupu. V rendlíku přiveďte 120 ml javorového sirupu k varu a ihned přidejte 130 g vlašských ořechů. Prudce vařte 10 sekund, pak stáhněte z plotny a nechte ořechy v sirupu vychladnout. Potom vyndejte a nasekejte nahrubo (ořechy budou lepkavé, tak to ale má být). Zmrzlinu do formy nalévejte postupně a každou vrstvu prosypte sekanými ořechy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč