Tahle zmrzlina nás dostala! Je hotová raz dva i bez zmrzlinovače. Nemusí se v mrazáku nijak míchat, a přesto zůstane sametově hebká. A o chuti se snad ani nebudeme rozepisovat. Dokonalý recept na zmrzlinu, která se vždy povede.
Suroviny
kondenzované mléko
600
g
slazené
smetana ke šlehání
600
ml
vanilkový extrakt
1
ČL
či trochu pravé mleté vanilky
Postup
1
Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilku šlehejte, až směs zpevní – měla by vypadat jako pěkně tuhá šlehačka.
2
Směs dejte do nádoby na mražení nebo do chlebíčkové formy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte zamrazit.
3
Pak je už jen na vás, s čím si ji dáte. Podle nás je nejlepší jen tak – chutná jako něco mezi ruskou zmrzlinou a točenou zmrzlinou od McDonald’s.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jak snadno vyrobit nezapomenutelný dezert z plechovky aneb salko v akci(21 receptů )
- 20 jídel, která děti milují(21 receptů )
Komentáře
Hrozně sladká! Ubrat kondenzované mléko nebo minimálně zdvojnásobit množství šlehačky.
Vyskúšané.Kalorická bomba ,ale stojí to zato.Po konzumácii treba naplánovať dlhšiu túru.