Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zmrzlina bez potíží a pucků
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zmrzlina bez potíží a pucků

4.2/5 Počet hodnocení: 145
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3831 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 353 g
Tuky 246 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle zmrzlina nás dostala! Je hotová raz dva i bez zmrzlinovače. Nemusí se v mrazáku nijak míchat, a přesto zůstane sametově hebká. A o chuti se snad ani nebudeme rozepisovat. Dokonalý recept na zmrzlinu, která se vždy povede.

Související recepty

Suroviny

slazené
vanilkový extrakt 1 ČL
či trochu pravé mleté vanilky

Postup

1

Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilku šlehejte, až směs zpevní – měla by vypadat jako pěkně tuhá šlehačka.

2

Směs dejte do nádoby na mražení nebo do chlebíčkové formy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte zamrazit.

3

Pak je už jen na vás, s čím si ji dáte. Podle nás je nejlepší jen tak – chutná jako něco mezi ruskou zmrzlinou a točenou zmrzlinou od McDonald’s.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Komentáře

06.08.2016 22:23

Hrozně sladká! Ubrat kondenzované mléko nebo minimálně zdvojnásobit množství šlehačky.

01.02.2015 22:07

Vyskúšané.Kalorická bomba ,ale stojí to zato.Po konzumácii treba naplánovať dlhšiu túru.

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...