0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jogurtová zmrzlina s medem

Jogurtová zmrzlina s medem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jogurtová zmrzlina s medem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1871 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 214 g
Tuky 101 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebudeme předstírat, že je tahle jogurtová zmrzlina dietní. Ale je moc dobrá, zvlášť politá medem. Pokud ji chcete odlehčit, použijte dvojnásobné množství běžného bílého jogurtu a nechte jej dobře vykapat.

Suroviny

smetanový
mléko 150 ml
krupicový cukr 100 g
kukuřičný sirup 2 PL
nebo glukóza
med 4 PL
tekutý + navíc k podávání

Postup

1

Jogurt důkladně rozmíchejte metličkou, aby byl zcela hladký a homogenní.

2

Do hrnce dejte smetanu, mléko, cukr a glukózu nebo světlý kukuřičný sirup a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 2 minuty, až se cukr rozpustí. Odstavte a vmíchejte med. Hrnec vložte do studené vody s ledem, aby se směs co nejrychleji ochladila. Jakmile je vlažná, vmíchejte do ní jogurt a společně promixujte. Vložte do lednice a nechte zcela vychladnout, nejlépe přes noc.

3

Vychlazenou směs nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat. Pokud zmrzlinovač nemáte, podívejte se na popis metody ručního promíchávání níže.

4

Podávejte ihned po umíchání (zmrzlina bude mít konzistenci točené) nebo uložte
v mrazuvzdorné nádobě do mrazáku, dejte zatuhnout a před podáváním nechte povolit. Podávejte polité medem.

NĚCO NAVÍC
Čím dříve tuto zmrzlinu sníte, tím lépe, časem v mrazáku hodně tvrdne a ztrácí na kvalitě.

METODA RUČNÍHO PROMÍCHÁVÁNÍ V MRAZÁKU
Hotovou studenou směs vlijte do mrazuvzdorné nádoby. Volte raději širší a mělčí než vysokou a úzkou. Mrazák nastavte na nejvyšší stupeň mražení (až bude zmrzlina tuhá, můžete zase teplotu vrátit na běžnou provozní hodnotu) a nádobu do něj uložte. Po 40 minutách vytáhněte. Zmrzlina bude tuhnout po krajích, zatímco střed bude ještě tekutý. Důkladně kraje rozrušte vidličkou směrem ke středu. Vraťte zpátky do mrazáku a proces opakujte za 30 minut. Vracejte se takto ke zmrzlině po půlhodinách, dokud nebude hladká a pevná. Na závěr povrch zmrzliny zakryjte víčkem nebo potravinářskou fólií. Nemusíte úzkostlivě hlídat čas, a když na jedno promíchání zapomenete, nic se nestane. Nicméně pro roztržité doporučuji nastavit si minutku. Celý proces tuhnutí trvá zhruba 4 hodiny, v závislosti na typu zmrzliny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč