Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jogurtová zmrzlina s medem

Jogurtová zmrzlina s medem
Jogurtová zmrzlina s medem , ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jogurtová zmrzlina s medem

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1871 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 214 g
Tuky 101 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebudeme předstírat, že je tahle jogurtová zmrzlina dietní. Ale je moc dobrá, zvlášť politá medem. Pokud ji chcete odlehčit, použijte dvojnásobné množství běžného bílého jogurtu a nechte jej dobře vykapat.

Suroviny

smetanový
mléko 150 ml
kukuřičný sirup 2 PL
nebo glukóza
med 4 PL
tekutý + navíc k podávání

Postup

1

Jogurt důkladně rozmíchejte metličkou, aby byl zcela hladký a homogenní.

2

Do hrnce dejte smetanu, mléko, cukr a glukózu nebo světlý kukuřičný sirup a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni asi 2 minuty, až se cukr rozpustí. Odstavte a vmíchejte med. Hrnec vložte do studené vody s ledem, aby se směs co nejrychleji ochladila. Jakmile je vlažná, vmíchejte do ní jogurt a společně promixujte. Vložte do lednice a nechte zcela vychladnout, nejlépe přes noc.

3

Vychlazenou směs nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat. Pokud zmrzlinovač nemáte, podívejte se na popis metody ručního promíchávání níže.

4

Podávejte ihned po umíchání (zmrzlina bude mít konzistenci točené) nebo uložte
v mrazuvzdorné nádobě do mrazáku, dejte zatuhnout a před podáváním nechte povolit. Podávejte polité medem.

NĚCO NAVÍC
Čím dříve tuto zmrzlinu sníte, tím lépe, časem v mrazáku hodně tvrdne a ztrácí na kvalitě.

METODA RUČNÍHO PROMÍCHÁVÁNÍ V MRAZÁKU
Hotovou studenou směs vlijte do mrazuvzdorné nádoby. Volte raději širší a mělčí než vysokou a úzkou. Mrazák nastavte na nejvyšší stupeň mražení (až bude zmrzlina tuhá, můžete zase teplotu vrátit na běžnou provozní hodnotu) a nádobu do něj uložte. Po 40 minutách vytáhněte. Zmrzlina bude tuhnout po krajích, zatímco střed bude ještě tekutý. Důkladně kraje rozrušte vidličkou směrem ke středu. Vraťte zpátky do mrazáku a proces opakujte za 30 minut. Vracejte se takto ke zmrzlině po půlhodinách, dokud nebude hladká a pevná. Na závěr povrch zmrzliny zakryjte víčkem nebo potravinářskou fólií. Nemusíte úzkostlivě hlídat čas, a když na jedno promíchání zapomenete, nic se nestane. Nicméně pro roztržité doporučuji nastavit si minutku. Celý proces tuhnutí trvá zhruba 4 hodiny, v závislosti na typu zmrzliny.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/6

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč