Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pusinkový dort

Ideální dezert pro dámskou společnost! Nebo vy byste snad dokázala odolat nadýchaným pusinkám se šlehačkou, ovocem a čokoládou?

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Dort

Ingredience

    • 5 bílků
    • špetku soli
    • 1,5 kg moučkového cukru
    • 2 a 1/2 lžičky vinného octa
    • 3 rovné lžičky maizeny nebo solamylu
    • 12 kupovaných laskonek

    Na náplně:

    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 400 g riccoty nebo tvarohu
    • 300 g mascarpone
    • hrst nesolených pistácií
    • vaničku drobného ovoce (jahody, maliny nebo rybíz)
    • kousky bílé čokolády
    • 1 čerstvý fík na ozdobu
    • kůru nastrouhanou z jednoho citronu

Příprava jídla

1. Ušlehejte bílky a pak přidejte zbytek surovin kromě laskonek. Na talíř s pečicím papírem dejte čtyři lžíce sněhové hmoty. Rozetřete ji do bochánku asi 1,5 cm vysokého (pozor, nabude na objemu). Pusinku tři minuty pečte v mikrovlnce na 600 W. Sníh nejprve vyběhne do výšky, ale po otevření dvířek spadne. Takto si připravte další sněhové placky.

2. Do misky dejte riccotu, mascarpone a citronovou kůru. Utřete a přidejte ušlehanou smetanu.

3. Pusťte se do vrstvení pusinek – pokud se vám nepodařilo upéct všechny ve stejné velikosti, začněte tou největší. Každou placku pomažte krémem s některou z přísad (sekanými pistáciemi, ovocem nebo čokoládou) a přiklopte další vrstvou. Poslední patro můžete dozdobit laskonkami, ovocem a fíkem. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Minisendviče

Tatarský biftek

Sýrová roláda s uzeným lososem a řeřichou

Avokádový salát

Čokoládová pěna

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.55

Přidat komentář