
Pusinkový dort
Ideální dezert pro dámskou společnost! Nebo vy byste snad dokázala odolat nadýchaným pusinkám se šlehačkou, ovocem a čokoládou?
Vydání: 2006/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4-6
Ingredience
- 5 bílků
- špetku soli
- 1,5 kg moučkového cukru
- 2 a 1/2 lžičky vinného octa
- 3 rovné lžičky maizeny nebo solamylu
- 12 kupovaných laskonek
- 200 ml smetany ke šlehání
- 400 g riccoty nebo tvarohu
- 300 g mascarpone
- hrst nesolených pistácií
- vaničku drobného ovoce (jahody, maliny nebo rybíz)
- kousky bílé čokolády
- 1 čerstvý fík na ozdobu
- kůru nastrouhanou z jednoho citronu
Na náplně:
Příprava jídla
1. Ušlehejte bílky a pak přidejte zbytek surovin kromě laskonek. Na talíř s pečicím papírem dejte čtyři lžíce sněhové hmoty. Rozetřete ji do bochánku asi 1,5 cm vysokého (pozor, nabude na objemu). Pusinku tři minuty pečte v mikrovlnce na 600 W. Sníh nejprve vyběhne do výšky, ale po otevření dvířek spadne. Takto si připravte další sněhové placky.
2. Do misky dejte riccotu, mascarpone a citronovou kůru. Utřete a přidejte ušlehanou smetanu.
3. Pusťte se do vrstvení pusinek – pokud se vám nepodařilo upéct všechny ve stejné velikosti, začněte tou největší. Každou placku pomažte krémem s některou z přísad (sekanými pistáciemi, ovocem nebo čokoládou) a přiklopte další vrstvou. Poslední patro můžete dozdobit laskonkami, ovocem a fíkem.
2. Do misky dejte riccotu, mascarpone a citronovou kůru. Utřete a přidejte ušlehanou smetanu.
3. Pusťte se do vrstvení pusinek – pokud se vám nepodařilo upéct všechny ve stejné velikosti, začněte tou největší. Každou placku pomažte krémem s některou z přísad (sekanými pistáciemi, ovocem nebo čokoládou) a přiklopte další vrstvou. Poslední patro můžete dozdobit laskonkami, ovocem a fíkem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 18:50