Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pusinkový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9051 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 1538 g
Tuky 248 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální dezert pro dámskou společnost! Nebo vy byste snad dokázala odolat nadýchaným pusinkám se šlehačkou, ovocem a čokoládou?

Související recepty

Suroviny

sůl špetka
vinný ocet bílý 2,5 ČL
škrob 3 ČL
maizena nebo solamyl
12 ks
laskonky kupované
Na náplně
ricotta 400 g
nebo tvaroh
pistácie 1 hrst
nesolené
ovoce 1 bal
jahody, maliny, nebo rybíz
fíky 1 ks
čerstvý na ozdobu
z jednoho citronu, nastrouhaná

Postup

1

Ušlehejte bílky a pak přidejte zbytek surovin kromě laskonek. Na talíř s pečicím papírem dejte čtyři lžíce sněhové hmoty. Rozetřete ji do bochánku asi 1,5 cm vysokého (pozor, nabude na objemu). Pusinku tři minuty pečte v mikrovlnce na 600 W. Sníh nejprve vyběhne do výšky, ale po otevření dvířek spadne. Takto si připravte další sněhové placky.

2

Do misky dejte riccotu, mascarpone a citronovou kůru. Utřete a přidejte ušlehanou smetanu.

3

Pusťte se do vrstvení pusinek – pokud se vám nepodařilo upéct všechny ve stejné velikosti, začněte tou největší. Každou placku pomažte krémem s některou z přísad (sekanými pistáciemi, ovocem nebo čokoládou) a přiklopte další vrstvou. Poslední patro můžete dozdobit laskonkami, ovocem a fíkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 18:50
Recept se nachází v č.3/06, str.55