Ideální dezert pro dámskou společnost! Nebo vy byste snad dokázala odolat nadýchaným pusinkám se šlehačkou, ovocem a čokoládou?
Suroviny
Postup
Ušlehejte bílky a pak přidejte zbytek surovin kromě laskonek. Na talíř s pečicím papírem dejte čtyři lžíce sněhové hmoty. Rozetřete ji do bochánku asi 1,5 cm vysokého (pozor, nabude na objemu). Pusinku tři minuty pečte v mikrovlnce na 600 W. Sníh nejprve vyběhne do výšky, ale po otevření dvířek spadne. Takto si připravte další sněhové placky.
Do misky dejte riccotu, mascarpone a citronovou kůru. Utřete a přidejte ušlehanou smetanu.
Pusťte se do vrstvení pusinek – pokud se vám nepodařilo upéct všechny ve stejné velikosti, začněte tou největší. Každou placku pomažte krémem s některou z přísad (sekanými pistáciemi, ovocem nebo čokoládou) a přiklopte další vrstvou. Poslední patro můžete dozdobit laskonkami, ovocem a fíkem.
Komentáře