Pusinkový dort

Pusinkový dort

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8722 kcal
Bílkoviny 112 g
Cukr 1490 g
Tuky 238 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ideální dezert pro dámskou společnost! Nebo vy byste snad dokázala odolat nadýchaným pusinkám se šlehačkou, ovocem a čokoládou?

Suroviny

bílek 5 ks
sůl špetka
moučkový cukr 1.5 kg
vinný ocet bílý 2.5 ČL
3 ČL
maizena nebo solamyl
12 ks
laskonka kupované
Na náplně
smetana ke šlehání 200 ml
sýr ricotta 400 g
nebo tvaroh
mascarpone 300 g
pistácie hrst
nesolené
1
drobné ovoce jahody, maliny, nebo rybíz
bílá čokoláda
kousky
1 ks
fík čerstvý na ozdobu
citronová kůra
z jednoho citronu
1. Ušlehejte bílky a pak přidejte zbytek surovin kromě laskonek. Na talíř s pečicím papírem dejte čtyři lžíce sněhové hmoty. Rozetřete ji do bochánku asi 1,5 cm vysokého (pozor, nabude na objemu). Pusinku tři minuty pečte v mikrovlnce na 600 W. Sníh nejprve vyběhne do výšky, ale po otevření dvířek spadne. Takto si připravte další sněhové placky.

2. Do misky dejte riccotu, mascarpone a citronovou kůru. Utřete a přidejte ušlehanou smetanu.

3. Pusťte se do vrstvení pusinek – pokud se vám nepodařilo upéct všechny ve stejné velikosti, začněte tou největší. Každou placku pomažte krémem s některou z přísad (sekanými pistáciemi, ovocem nebo čokoládou) a přiklopte další vrstvou. Poslední patro můžete dozdobit laskonkami, ovocem a fíkem. 

Obchod Apetit