Ideální dezert pro dámskou společnost! Nebo vy byste snad dokázala odolat nadýchaným pusinkám se šlehačkou, ovocem a čokoládou?
Suroviny
bílek5ks
sůlšpetka
moučkový cukr1.5kg
vinný ocet bílý2.5ČL
3ČL
maizena nebo solamyl
12ks
laskonka kupované
Na náplně
smetana ke šlehání200ml
sýr ricotta400g
nebo tvaroh
mascarpone300g
pistáciehrst
nesolené
1
drobné ovoce jahody, maliny, nebo rybíz
bílá čokoláda
kousky
1ks
fík čerstvý na ozdobu
citronová kůra
z jednoho citronu
1. Ušlehejte bílky a pak přidejte zbytek surovin kromě laskonek. Na talíř s pečicím papírem dejte čtyři lžíce sněhové hmoty. Rozetřete ji do bochánku asi 1,5 cm vysokého (pozor, nabude na objemu). Pusinku tři minuty pečte v mikrovlnce na 600 W. Sníh nejprve vyběhne do výšky, ale po otevření dvířek spadne. Takto si připravte další sněhové placky.
2. Do misky dejte riccotu, mascarpone a citronovou kůru. Utřete a přidejte ušlehanou smetanu.
3. Pusťte se do vrstvení pusinek – pokud se vám nepodařilo upéct všechny ve stejné velikosti, začněte tou největší. Každou placku pomažte krémem s některou z přísad (sekanými pistáciemi, ovocem nebo čokoládou) a přiklopte další vrstvou. Poslední patro můžete dozdobit laskonkami, ovocem a fíkem.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 18:50
Apetit 3/06