Bílkový dort s mandlemi

Bílkový dort s mandlemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 8-10 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2188 kcal
Bílkoviny 30 g
Cukr 278 g
Tuky 105 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když máte čas a chuť připravit opravdu skvostný dort, zkuste jednu z variant klasického dezertu pavlova.

Suroviny

bílek 150 ml
z cca 4 vajec
krupicový cukr 220 g
jemný
škrob 2 PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý 2 ČL
mandle plátky 40 g
Na dokončení
smetana ke šlehání 250 ml
broskve 2 ks
na plátky, lze nahradit nektarinkami
víno dezertní 60 ml

1 Zahřejte troubu na 150 °C. Hmotu připravte podle základního receptu.

2 Hmotu rozdělte do dvou kol o průměru 18 cm na plechu vyloženém pečicím papírem a posypte mandlemi. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech s pavlovami a hodinu pečte. Pak troubu vypněte a placky v ní nechte úplně vychladnout. Smetanu ušlehejte dotuha. Polovinou natřete jednu placku, přiklopte druhou a pokryjte zbývající šlehačkou. Broskve a dezertní víno smíchejte v míse a pak naaranžujte na dort. Hned podávejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit