Když máte čas a chuť připravit opravdu skvostný dort, zkuste jednu z variant klasického dezertu pavlova.
Suroviny
bílek
150
ml
z cca 4 vajec
krupicový cukr
220
g
jemný
škrob
2
PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý
2
ČL
mandle plátky
40
g
Na dokončení
smetana ke šlehání
250
ml
broskve
2
ks
na plátky, lze nahradit nektarinkami
víno dezertní
60
ml
1 Zahřejte troubu na 150 °C. Hmotu připravte podle základního receptu.
2 Hmotu rozdělte do dvou kol o průměru 18 cm na plechu vyloženém pečicím papírem a posypte mandlemi. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech s pavlovami a hodinu pečte. Pak troubu vypněte a placky v ní nechte úplně vychladnout. Smetanu ušlehejte dotuha. Polovinou natřete jednu placku, přiklopte druhou a pokryjte zbývající šlehačkou. Broskve a dezertní víno smíchejte v míse a pak naaranžujte na dort. Hned podávejte.