Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bílkový dort s mandlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Na 8-10 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2188 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 278 g
Tuky 105 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když máte čas a chuť připravit opravdu skvostný dort, zkuste jednu z variant klasického dezertu pavlova.

Suroviny

bílek 150 ml
z cca 4 vajec
jemný
škrob 2 PL
kukuřičný, prosátý
vinný ocet bílý 2 ČL
mandle plátky 40 g
Na dokončení
na plátky, lze nahradit nektarinkami

Postup

1

Zahřejte troubu na 150 °C. Hmotu připravte podle základního receptu.

2

Hmotu rozdělte do dvou kol o průměru 18 cm na plechu vyloženém pečicím papírem a posypte mandlemi. Troubu ztlumte na 120 °C a vložte do ní plech s pavlovami a hodinu pečte. Pak troubu vypněte a placky v ní nechte úplně vychladnout. Smetanu ušlehejte dotuha. Polovinou natřete jednu placku, přiklopte druhou a pokryjte zbývající šlehačkou. Broskve a dezertní víno smíchejte v míse a pak naaranžujte na dort. Hned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...