
Kuřecí prsa opékaná na pánvi
Mascarpone tu zazáří hned dvakrát: okořeněná směs zvláční a navoní kuřecí maso, a navíc sametově zjemní omáčku.
Vydání: 2006/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 kuřecí prsíčka s kůží
- a kouskem kosti
- 500 g mascarpone
- 1 lžíce čerstvého rozmarýnu nebo 1 lžička sušeného
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 červená cibule, oloupaná a nakrájená na klínky
- 3 lžíce strouhaného
- parmazánu nebo sýra s modrou plísní
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Opláchněte a osušte kuřecí prsíčka. Několik lžic mascarpone smíchejte s rozmarýnem, špetkou soli a pepře. Prsty odtáhněte kůži od masa a do vzniklého prostoru naneste okořeněné mascarpone.
2. Na velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, až zesklovatí; stačí tři až čtyři minuty. Pak ji shrňte ke straně, abyste mohli pohodlně osmahnout maso. Když jsou všechny kousky osmahnuté ze všech stran a srovnané tak, aby se nepřekrývaly, lehce je posolte, snižte plamen a nádobu přikryjte pokličkou.
3. Duste kuřecí prsíčka zhruba půl hodiny. Pokud se tvoří málo šťávy, občas je podlévejte.
4. Když je maso měkké, vyjměte ho a šťávu nechte trochu vysmahnout. Pak do základu přidejte zbylé mascarpone, promíchejte a mírně povařte, aby šťáva zhoustla. Jestli chcete, přidejte parmazán nebo plísňový sýr, ale v tom případě buďte opatrní se solením omáčky.
Jako po másle
Mascarpone (65 až 80 % tuku) je vlastně jiná podoba másla. Při zahřívání povolí, odpařením zhoustne.
2. Na velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, až zesklovatí; stačí tři až čtyři minuty. Pak ji shrňte ke straně, abyste mohli pohodlně osmahnout maso. Když jsou všechny kousky osmahnuté ze všech stran a srovnané tak, aby se nepřekrývaly, lehce je posolte, snižte plamen a nádobu přikryjte pokličkou.
3. Duste kuřecí prsíčka zhruba půl hodiny. Pokud se tvoří málo šťávy, občas je podlévejte.
4. Když je maso měkké, vyjměte ho a šťávu nechte trochu vysmahnout. Pak do základu přidejte zbylé mascarpone, promíchejte a mírně povařte, aby šťáva zhoustla. Jestli chcete, přidejte parmazán nebo plísňový sýr, ale v tom případě buďte opatrní se solením omáčky.
Jako po másle
Mascarpone (65 až 80 % tuku) je vlastně jiná podoba másla. Při zahřívání povolí, odpařením zhoustne.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Jana (neověřeno)
19. Březen 2007 15:59
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 20:36
Mark (neověřeno)
26. Říjen 2007 14:55