Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí prsa opékaná na pánvi

Mascarpone tu zazáří hned dvakrát: okořeněná směs zvláční a navoní kuřecí maso, a navíc sametově zjemní omáčku.

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Vaření 0:40
Italská

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka s kůží
    • a kouskem kosti
    • 500 g mascarpone
    • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu nebo 1 lžička sušeného
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 červená cibule, oloupaná a nakrájená na klínky
    • 3 lžíce strouhaného
    • parmazánu nebo sýra s modrou plísní
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Opláchněte a osušte kuřecí prsíčka. Několik lžic mascarpone smíchejte s rozmarýnem, špetkou soli a pepře. Prsty odtáhněte kůži od masa a do vzniklého prostoru naneste okořeněné mascarpone.

2.  Na velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, až zesklovatí; stačí tři až čtyři minuty. Pak ji shrňte ke straně, abyste mohli pohodlně osmahnout maso. Když jsou všechny kousky osmahnuté ze všech stran a srovnané tak, aby se nepřekrývaly, lehce je posolte, snižte plamen a nádobu přikryjte pokličkou.

3. Duste kuřecí prsíčka zhruba půl hodiny. Pokud se tvoří málo šťávy, občas je podlévejte.

4. Když je maso měkké, vyjměte ho a šťávu nechte trochu vysmahnout. Pak do základu přidejte zbylé mascarpone, promíchejte a mírně povařte, aby šťáva zhoustla. Jestli chcete, přidejte parmazán nebo plísňový sýr, ale v tom případě buďte opatrní se solením omáčky.

Jako po másle
Mascarpone (65 až 80 % tuku) je vlastně jiná podoba másla. Při zahřívání povolí, odpařením zhoustne.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nepečený dezert tiramisu s malinami

Krémové rizoto

Pečená jablka s mascarpone

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento recept mohu jenom doporučit. Je velice jednoduchý na přípravu a přitom má vynikající chuť.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.83
Obrazek uzivatele
výborné a jednoduché, ale pro náročné

Přidat komentář