0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí prsa na liškách

Kuřecí prsa na liškách

4.1 / 5. Počet hodnocení: 34
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1215 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 47 g
Tuky 64 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lišky a kuřecí prsa dušená v portském víně provoní tymián, cibule a česnek.

Suroviny

máslo 10 g
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
na plátky
kuřecí prsa 4 ks
nejlépe s kůží
lišky 2 hrst
očištěné, pokrájené
víno portské 50 ml
tymián 1 snítka
vývar kuřecí 100 ml
lze nahradit vodou
smetana ke šlehání 150 ml
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
mořská
pepř
mletý

1 V pánvi rozpusťte máslo a doměkka na něm osmahněte cibuli a česnek. Přidejte kuřecí prsa (nejdřív kůží dolů) a opečte je ze všech stran. Osolte, opepřete, přihoďte lišky, asi tři minuty poduste a pak vlijte portské. Víno nechte odpařit, pak vhoďte do pánve snítku tymiánu, zalijte vývarem (nebo vodou) a přiveďte k varu.

2 Deset minut vařte, pak přidejte smetanu prošlehanou s moukou a dalších deset minut mírně vařte. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte s bramborovými noky, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit