Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1/5 Počet hodnocení: 43
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1215 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 47 g
Tuky 64 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lišky a kuřecí prsa dušená v portském víně provoní tymián, cibule a česnek.

Suroviny

nadrobno
česnek 2 stroužky
na plátky
nejlépe s kůží
lišky 2 hrst
očištěné, pokrájené
tymián 1 snítka
vývar kuřecí 100 ml
lze nahradit vodou
sůl
mořská
pepř
mletý

Postup

1

V pánvi rozpusťte máslo a doměkka na něm osmahněte cibuli a česnek. Přidejte kuřecí prsa (nejdřív kůží dolů) a opečte je ze všech stran. Osolte, opepřete, přihoďte lišky, asi tři minuty poduste a pak vlijte portské. Víno nechte odpařit, pak vhoďte do pánve snítku tymiánu, zalijte vývarem (nebo vodou) a přiveďte k varu.

2

Deset minut vařte, pak přidejte smetanu prošlehanou s moukou a dalších deset minut mírně vařte. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte s bramborovými noky, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín