Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kuřecí prsa na liškách

Kuřecí prsa na liškách

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1215 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 47 g
Tuky 64 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lišky a kuřecí prsa dušená v portském víně provoní tymián, cibule a česnek.

Suroviny

máslo 10 g
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
na plátky
kuřecí prsa 4 ks
nejlépe s kůží
lišky 2 hrst
očištěné, pokrájené
víno portské 50 ml
tymián 1 snítka
vývar kuřecí 100 ml
lze nahradit vodou
smetana ke šlehání 150 ml
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
mořská
pepř
mletý

1 V pánvi rozpusťte máslo a doměkka na něm osmahněte cibuli a česnek. Přidejte kuřecí prsa (nejdřív kůží dolů) a opečte je ze všech stran. Osolte, opepřete, přihoďte lišky, asi tři minuty poduste a pak vlijte portské. Víno nechte odpařit, pak vhoďte do pánve snítku tymiánu, zalijte vývarem (nebo vodou) a přiveďte k varu.

2 Deset minut vařte, pak přidejte smetanu prošlehanou s moukou a dalších deset minut mírně vařte. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte s bramborovými noky, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit