Kuře s chutí Orientu
Suroviny
Postup
1 Do kuřecích řízků udělejte několik šikmých zářezů. Polovinu pomerančové a citronové šťávy a všechny ostatní přísady na marinádu prošlehejte a osolte. Přidejte kuře, přesuňte vše do pevného sáčku, dobře uzavřete a dejte do chladu marinovat na 24 hodin (kuře lze grilovat i okamžitě).
2 Před grilováním kuřete si připravte kuskus. V míse ho zalijte zbývající citrusovou šťávou a takovým množstvím vroucí vody, aby byla zrnka těsně potopená. Zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte 10 minut odpočinout. Bylinky pokrájejte nahrubo. Vidličkou pak kuskus načechrejte, vmíchejte do něj čatní, olivový olej a bylinky. Osolte a opepřete.
3 Kuřecí prsa grilujte na grilu nebo na grilovacé pánvi 5-6 minut po každé straně tak, aby bylo maso propečené. V průběhu grilování je ještě potírejte marinádou.
4 Podávejte s připraveným kuskusem a případně i kopečkem jogurtu promíchaného s trochou harrisy.