Glazovaná kuřecí prsíčka po marocku

Glazovaná kuřecí prsíčka po marocku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 878 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 148 g
Tuky 21 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře s chutí Orientu

Suroviny

4 ks
kuřecí prsní celkem zhruba 500 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jogurt řeckého typu
k podávání
Na marinádu
javorový sirup 3 PL
1 ČL
harrisa + další k podávání
římský kmín 1 ČL
lehce podrcený
pomeranč 1 ks
šťáva a kůra z jednoho biopomeranče
citron 1 ks
šťáva a kůra z jednoho biocitronu
Na kuskus
kuskus 150 g
máta svazek
velký
koriandr svazek
velký, lze nahradit petrželkou
2 PL
mangové čatní
olivový olej extra panenský 1 PL

1 Do kuřecích řízků udělejte několik šikmých zářezů. Polovinu pomerančové a citronové šťávy a všechny ostatní přísady na marinádu prošlehejte a osolte. Přidejte kuře, přesuňte vše do pevného sáčku, dobře uzavřete a dejte do chladu marinovat na 24 hodin (kuře lze grilovat i okamžitě).

2 Před grilováním kuřete si připravte kuskus. V míse ho zalijte zbývající citrusovou šťávou a takovým množstvím vroucí vody, aby byla zrnka těsně potopená. Zakryjte mísu potravinářskou fólií a nechte 10 minut odpočinout. Bylinky pokrájejte nahrubo. Vidličkou pak kuskus načechrejte, vmíchejte do něj čatní, olivový olej a bylinky. Osolte a opepřete.

3 Kuřecí prsa grilujte na grilu nebo na grilovacé pánvi 5-6 minut po každé straně tak, aby bylo maso propečené. V průběhu grilování je ještě potírejte marinádou.

4 Podávejte s připraveným kuskusem a případně i kopečkem jogurtu promíchaného s trochou harrisy.

 

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit