Mascarpone tu zazáří hned dvakrát: okořeněná směs zvláční a navoní kuřecí maso, a navíc sametově zjemní omáčku.
Suroviny
Postup
Opláchněte a osušte kuřecí prsíčka. Několik lžic mascarpone smíchejte s rozmarýnem, špetkou soli a pepře. Prsty odtáhněte kůži od masa a do vzniklého prostoru naneste okořeněné mascarpone.
Duste kuřecí prsíčka zhruba půl hodiny. Pokud se tvoří málo šťávy, občas je podlévejte.
Když je maso měkké, vyjměte ho a šťávu nechte trochu vysmahnout. Pak do základu přidejte zbylé mascarpone, promíchejte a mírně povařte, aby šťáva zhoustla. Jestli chcete, přidejte parmazán nebo plísňový sýr, ale v tom případě buďte opatrní se solením omáčky.
Jako po másle
Mascarpone (65 až 80 % tuku) je vlastně jiná podoba másla. Při zahřívání povolí, odpařením zhoustne.
Komentáře