Kuřecí prsa opékaná na pánvi

Kuřecí prsa opékaná na pánvi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2973 kcal
Bílkoviny 125 g
Cukr 29 g
Tuky 258 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Mascarpone tu zazáří hned dvakrát: okořeněná směs zvláční a navoní kuřecí maso, a navíc sametově zjemní omáčku.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
s kůží a kouskem kosti
mascarpone 500 g
rozmarýn 1 PL
čerstvý nebo lžička sušeného
olivový olej 3 PL
cibule červená 1 ks
oloupaná, nakrájená na klínky
parmazán 3 PL
strouhaný nebo sýr s modrou plísní
sůl
pepř
1. Opláchněte a osušte kuřecí prsíčka. Několik lžic mascarpone smíchejte s rozmarýnem, špetkou soli a pepře. Prsty odtáhněte kůži od masa a do vzniklého prostoru naneste okořeněné mascarpone.

2.  Na velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, až zesklovatí; stačí tři až čtyři minuty. Pak ji shrňte ke straně, abyste mohli pohodlně osmahnout maso. Když jsou všechny kousky osmahnuté ze všech stran a srovnané tak, aby se nepřekrývaly, lehce je posolte, snižte plamen a nádobu přikryjte pokličkou.

3. Duste kuřecí prsíčka zhruba půl hodiny. Pokud se tvoří málo šťávy, občas je podlévejte.

4. Když je maso měkké, vyjměte ho a šťávu nechte trochu vysmahnout. Pak do základu přidejte zbylé mascarpone, promíchejte a mírně povařte, aby šťáva zhoustla. Jestli chcete, přidejte parmazán nebo plísňový sýr, ale v tom případě buďte opatrní se solením omáčky.

Jako po másle
Mascarpone (65 až 80 % tuku) je vlastně jiná podoba másla. Při zahřívání povolí, odpařením zhoustne.

Obchod Apetit