Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí prsa opékaná na pánvi
Kuřecí prsa opékaná na pánvi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí prsa opékaná na pánvi

4.4/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2973 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 29 g
Tuky 258 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mascarpone tu zazáří hned dvakrát: okořeněná směs zvláční a navoní kuřecí maso, a navíc sametově zjemní omáčku.

Suroviny

s kůží a kouskem kosti
rozmarýn 1 PL
čerstvý nebo lžička sušeného
olivový olej 3 PL
oloupaná, nakrájená na klínky
strouhaný nebo sýr s modrou plísní
sůl
pepř

Postup

1

Opláchněte a osušte kuřecí prsíčka. Několik lžic mascarpone smíchejte s rozmarýnem, špetkou soli a pepře. Prsty odtáhněte kůži od masa a do vzniklého prostoru naneste okořeněné mascarpone.

2

Na velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, až zesklovatí; stačí tři až čtyři minuty. Pak ji shrňte ke straně, abyste mohli pohodlně osmahnout maso. Když jsou všechny kousky osmahnuté ze všech stran a srovnané tak, aby se nepřekrývaly, lehce je posolte, snižte plamen a nádobu přikryjte pokličkou.

3

Duste kuřecí prsíčka zhruba půl hodiny. Pokud se tvoří málo šťávy, občas je podlévejte.

4

Když je maso měkké, vyjměte ho a šťávu nechte trochu vysmahnout. Pak do základu přidejte zbylé mascarpone, promíchejte a mírně povařte, aby šťáva zhoustla. Jestli chcete, přidejte parmazán nebo plísňový sýr, ale v tom případě buďte opatrní se solením omáčky.

Jako po másle
Mascarpone (65 až 80 % tuku) je vlastně jiná podoba másla. Při zahřívání povolí, odpařením zhoustne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

26.10.2007 14:55
výborné a jednoduché, ale pro náročné
04.09.2007 20:36
Recept se nachází v č.4/06, str.83
19.03.2007 15:59
Tento recept mohu jenom doporučit. Je velice jednoduchý na přípravu a přitom má vynikající chuť.