Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kotletky se šalotkami a hruškami

Vepřové dostane díky spojení se šťavnatými hruškami úplně jiný rozměr!
Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 40 minut
P

Ingredience

    • 3 lžíce slunečnicového oleje
    • 6 menších nebo 4 velké vepřové kotlety o hmotnosti cca 250 g každá
    • ½ kg malých cibulek, nejlépe šalotek, oloupaných
    • 3 stroužky česneku, nakrájené
    • 1 bobkový list
    • 12 lístků čerstvé nebo 6 lístků sušené šalvěje
    • 250 ml zeleninového vývaru (i z kostky)
    • 4 pevnější hrušky
    • šťáva z ½ citronu
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do pekáčku nalijte olej, dejte na sporák a nechte na středním plameni rozehřát; pak na tuku z obou stran opečte kotlety, aby chytily barvu. Poté je vyjměte a uchovejte na teplém místě.

2.  V oleji teď opečte cibulky a česnek; mělo by stačit zhruba pět minut. Vraťte do pánve kotlety, přidejte bobkový list a šalvěj, přilijte vývar, osolte a opepřete. Uveďte do varu a pak všechno opatrně přemístěte do trouby. Pečte asi dvacet minut; během této doby vepřové jednou obraťte. Oloupejte hrušky, rozčtvrťte je a vyřízněte jaderník. Spolu s citronovou šťávou je pak přidejte do pekáče k masu.

3.  Pečte ještě asi dvacet minut, pak kotlety, cibulky a hrušky vyjměte a rozdělte na talíře. Pekáč postavte na sporák a pět minut povařte vypečenou šťávu, aby zhoustla. Přelijte přes kotlety. Podávejte třeba s bramborami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Šalotková polévka se špenátovým pestem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tak to je opravdu velmi svěží oživení vepřových kotletek, šalvěje se vůbec nebojte, zejména pak ne čerstvého. Jako příloha jsou ideální malé nové opečené branbůrky promíchané s máslou a emně pokrájenou janí cibulkou.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, str.34
Obrazek uzivatele
Jelikož jsem nesehnala šalotky,vybrala a použila jsem malé cibulky a ... Je to ňamka kombinace hrušek a cibule. Doporučuji.
Obrazek uzivatele
Já jsem sice neměla šarlotky, ani moc koření, takže jsme zůstali jen u cibule, ale zalila jsem kotlety bílým vínem - velice delikátní záležitost.
Obrazek uzivatele
Na to, že jsem ve vaření začátečík, tak se pokrm vyvedl bájenčně! Místo lístků šalvějě jsem tuto bylinu použila v sypané formě - prodávané jako čaj. Výsledek neměl chybu! Hrušky k masu jsou super.

Přidat komentář