Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Peprný kozí sýr se sušenými rajčaty

Tenhle delikátní předkrm si skvěle vychutnáte s ještě teplým opečeným chlebem

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Příprava 0:10
Italská

Ingredience

    • 1 lžíce drcených zrnek černého pepře
    • 2× 100 g kozího sýra s kůrkou
    • 100 g sušených rajčat v oleji, okapaných
    • a nasekaných
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • 150 g směsi salátových lístků
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Na talíř rozprostřete pepř. Sýry podélně rozpulte a řeznou stranou je přimáčkněte do pepře. Rozpalte grilovací pánev a položte na ni plátky sýra kořením dolů. Opékejte dvě tři minuty, aby zezlátl a byl krásně křupavý. Otočte a pečte ještě minutu; sýr by měl změknout, ale uchovat si tvar.

2.  Mezitím smíchejte v misce rajčata, olej a balzamikový ocet, podle chuti osolte a opepřete. Na talíře rozdělte lístky salátu, poklaďte je opečeným sýrem a přelijte rajčatovou zálivkou.

Jak na to
Jestli doma nemáte hmoždíř, dejte zrnka pepře do plastového sáčku, vytlačte vzduch, uzavřete a rozdrťte válečkem, kladívkem nebo čistým kamenem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
recept nejkrásnější, avšak nechápu, jak se povedlo těm třiceti lidem, co mu dali palec, že jim nevytekl všechen rozřízlý sýr mimo kůrku, když ho opékali ty tři v receptu uvedené minuty po řezné ploše.mě tedy kupodivu vytekl...
Obrazek uzivatele
Souhlasím. Sice jsem recept zatím nezkoušela ale vím jak kozí sýr vypadá a nevěřím, že se téměř okamžitě při opékání nerozteče. Po 3 minutách se podle mého musí z grilu vyškrábat lžící.
Obrazek uzivatele
Právě jsme ho dojedli a při smažení vůbec nevytekl. Pánev musí být ovšem dobře rozpálená a také sýr jsme měli kvalitní francouzský (nevím, jestli to mám vliv). Přidali jsme černé olivy- je to úžasné jídlo!
Obrazek uzivatele
Výborné, jemňoučké, teplý kozí sýr dostává úplně jinou chuťovou dimenzi!
Obrazek uzivatele
Máte někdo tip na na dobrý nevytékající, popř kde ho sehnat :-)?
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.62

Přidat komentář