Peprný kozí sýr se sušenými rajčaty

Peprný kozí sýr se sušenými rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1188 kcal
Bílkoviny 30 g
Cukr 25 g
Tuky 99 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle delikátní předkrm si skvěle vychutnáte s ještě teplým opečeným chlebem

Suroviny

pepř mletý 1 PL
drcené zrnka
kozí sýr 100 g
2x, s kůrkou
sušená rajčata 100 g
v oleji, okapaná, nasekaná
olivový olej 4 PL
extra panenský
balzamikový ocet 2 PL
salát 150 g
směs
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1.  Na talíř rozprostřete pepř. Sýry podélně rozpulte a řeznou stranou je přimáčkněte do pepře. Rozpalte grilovací pánev a položte na ni plátky sýra kořením dolů. Opékejte dvě tři minuty, aby zezlátl a byl krásně křupavý. Otočte a pečte ještě minutu; sýr by měl změknout, ale uchovat si tvar.

2.  Mezitím smíchejte v misce rajčata, olej a balzamikový ocet, podle chuti osolte a opepřete. Na talíře rozdělte lístky salátu, poklaďte je opečeným sýrem a přelijte rajčatovou zálivkou.

Jak na to
Jestli doma nemáte hmoždíř, dejte zrnka pepře do plastového sáčku, vytlačte vzduch, uzavřete a rozdrťte válečkem, kladívkem nebo čistým kamenem.

Komentáře

Anonym

recept nejkrásnější, avšak nechápu, jak se povedlo těm třiceti lidem, co mu dali palec, že jim nevytekl všechen rozřízlý sýr mimo kůrku, když ho opékali ty tři v receptu uvedené minuty po řezné ploše.mě tedy kupodivu vytekl...

Anonym

Souhlasím. Sice jsem recept zatím nezkoušela ale vím jak kozí sýr vypadá a nevěřím, že se téměř okamžitě při opékání nerozteče. Po 3 minutách se podle mého musí z grilu vyškrábat lžící.

Anonym

Právě jsme ho dojedli a při smažení vůbec nevytekl. Pánev musí být ovšem dobře rozpálená a také sýr jsme měli kvalitní francouzský (nevím, jestli to mám vliv). Přidali jsme černé olivy- je to úžasné jídlo!

Anonym

Výborné, jemňoučké, teplý kozí sýr dostává úplně jinou chuťovou dimenzi!

Anonym

Máte někdo tip na na dobrý nevytékající, popř kde ho sehnat :-)?

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit