Tenhle delikátní předkrm si skvěle vychutnáte s ještě teplým opečeným chlebem
Suroviny
pepř
1
PL
drcená zrnka
kozí sýr
2
ks
každý 100 g, s kůrkou
sušená rajčata
100
g
v oleji, okapaná, nasekaná
olivový olej extra panenský
4
PL
balzamikový ocet
2
PL
salát
150
g
směs
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Na talíř rozprostřete pepř. Sýry podélně rozpulte a řeznou stranou je přimáčkněte do pepře. Rozpalte grilovací pánev a položte na ni plátky sýra kořením dolů. Opékejte dvě tři minuty, aby zezlátl a byl krásně křupavý. Otočte a pečte ještě minutu; sýr by měl změknout, ale uchovat si tvar.
2
Mezitím smíchejte v misce rajčata, olej a balzamikový ocet, podle chuti osolte a opepřete. Na talíře rozdělte lístky salátu, poklaďte je opečeným sýrem a přelijte rajčatovou zálivkou.
Jak na to
Jestli doma nemáte hmoždíř, dejte zrnka pepře do plastového sáčku, vytlačte vzduch, uzavřete a rozdrťte válečkem, kladívkem nebo čistým kamenem.
Komentáře