Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Peprný kozí sýr se sušenými rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1395 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 26 g
Tuky 118 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle delikátní předkrm si skvěle vychutnáte s ještě teplým opečeným chlebem

Související recepty

Suroviny

pepř 1 PL
drcená zrnka
každý 100 g, s kůrkou
sušená rajčata 100 g
v oleji, okapaná, nasekaná
olivový olej extra panenský 4 PL
balzamikový ocet 2 PL
salát 150 g
směs
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Na talíř rozprostřete pepř. Sýry podélně rozpulte a řeznou stranou je přimáčkněte do pepře. Rozpalte grilovací pánev a položte na ni plátky sýra kořením dolů. Opékejte dvě tři minuty, aby zezlátl a byl krásně křupavý. Otočte a pečte ještě minutu; sýr by měl změknout, ale uchovat si tvar.

2

Mezitím smíchejte v misce rajčata, olej a balzamikový ocet, podle chuti osolte a opepřete. Na talíře rozdělte lístky salátu, poklaďte je opečeným sýrem a přelijte rajčatovou zálivkou.

Jak na to
Jestli doma nemáte hmoždíř, dejte zrnka pepře do plastového sáčku, vytlačte vzduch, uzavřete a rozdrťte válečkem, kladívkem nebo čistým kamenem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/5

Komentáře

04.09.2007 22:48
Recept se nachází v č.5/06, str.62
05.03.2007 00:43
recept nejkrásnější, avšak nechápu, jak se povedlo těm třiceti lidem, co mu dali palec, že jim nevytekl všechen rozřízlý sýr mimo kůrku, když ho opékali ty tři v receptu uvedené minuty po řezné ploše.mě tedy kupodivu vytekl...
12.03.2007 12:49
Souhlasím. Sice jsem recept zatím nezkoušela ale vím jak kozí sýr vypadá a nevěřím, že se téměř okamžitě při opékání nerozteče. Po 3 minutách se podle mého musí z grilu vyškrábat lžící.
01.06.2007 19:34
Právě jsme ho dojedli a při smažení vůbec nevytekl. Pánev musí být ovšem dobře rozpálená a také sýr jsme měli kvalitní francouzský (nevím, jestli to mám vliv). Přidali jsme černé olivy- je to úžasné jídlo!
25.08.2008 20:04
Výborné, jemňoučké, teplý kozí sýr dostává úplně jinou chuťovou dimenzi!
24.09.2008 15:52
Máte někdo tip na na dobrý nevytékající, popř kde ho sehnat :-)?

Apetit magazín