Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba na petrželce

Zelená petržel je určitě nejpoužívanější ze všech bylin. A není divu: dokáže jídlu dodat nejen profesionální vzhled a osvěžující barvu, ale taky nezaměnitelnou chuť.

Vydání: 2006/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 10 minut
PT5M
Příprava 0:05

Ingredience

    • 4 filátka z pevné bělomasé ryby (použili jsme halibuta)
    • 4 lžíce másla, nejlépe přepuštěného
    • 2 lžíce jemného oleje
    • 2 hrsti velmi jemně sekané hladkolisté petrželky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

V silnostěnné pánvi rozehřejte směs másla a oleje a dozlatova na ní z obou stran opečte rybu (nejdřív ji ovšem pečlivě osušte). Osolte ji a opepřete. Tuk v pánvi ještě chvíli zahřívejte, aby začal oříškově vonět a nabyl zlatohnědé barvy; dávejte ale pozor, snadno se připaluje! Směsí přelijte plátky ryby a podávejte – nejlépe s opékanými nebo jen vařenými brambory s máslem, hojně posypané petrželkou.

Voňavé jednohubky
100 g másla za stálého míchání pomalu rozpusťte, přidejte
nastrouhaný sýr typu camembert (hermelín), vmíchejte lžičku sladké papriky a mírně osolte. Z vychlazené směsi tvarujte drobné kuličky a obalujte je v jemně nasekané petrželce.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/06, str.41

Přidat komentář