Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba s pórkem a fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1201 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 96 g
Tuky 44 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled je ryba s pórkem netradiční spojení, ale nenechte se zmást. Jde o rychlou a lehkou večeři, která díky crème fraîche získá na chuti i krémovosti. Nám tato kombinace sedí nejlépe s bělomasou rybou, ale pokud preferujete například lososa, nebojte se jej použít. Bude to skvělé.

Související recepty

Suroviny

pórek 3 ks
tymián snítky
pár snítek čerstvého tymiánu, lístky odrhnuté
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
máslové, slité, propláchnuté
voda 200 ml
nebo zeleninový vývar
bělomasá ryba 4 filety
např. treska, filety à 150–200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
nebo hodně tučné zakysané smetany
najemno strouhaná k podávání
kopr snítky
k ozdobení
klínky, k podávání

Postup

1

Pórky očistěte, nakrájejte na zhruba 1cm klínky. V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte lžíci másla, vsypte pórek, tymián, česnek a vše zvolna opékejte, aby pórek změkl. Trvá to zhruba 15–20 minut.

2

Podlijte vínem a zvyšte plamen, nechte víno částečně odvařit, přisypte fazole, podlijte trochou vody nebo zeleninového vývaru, aby byly fazole ponořené, a povařte 5 až 10 minut.

3

Filety ryby osolte, opepřete a obalte v mouce. Opečte na zbylém másle.

4

Fazole a pórek nandejte na talíře, přidejte opečené filety ryby, po menší lžíci crème fraîche a ozdobte najemno strouhanou citronovou kůrou a snítky kopru. Podávejte s klínky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...