Na první pohled je ryba s pórkem netradiční spojení, ale nenechte se zmást. Jde o rychlou a lehkou večeři, která díky crème fraîche získá na chuti i krémovosti. Nám tato kombinace sedí nejlépe s bělomasou rybou, ale pokud preferujete například lososa, nebojte se jej použít. Bude to skvělé.
Suroviny
Postup
Pórky očistěte, nakrájejte na zhruba 1cm klínky. V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte lžíci másla, vsypte pórek, tymián, česnek a vše zvolna opékejte, aby pórek změkl. Trvá to zhruba 15–20 minut.
Podlijte vínem a zvyšte plamen, nechte víno částečně odvařit, přisypte fazole, podlijte trochou vody nebo zeleninového vývaru, aby byly fazole ponořené, a povařte 5 až 10 minut.
Filety ryby osolte, opepřete a obalte v mouce. Opečte na zbylém másle.
Fazole a pórek nandejte na talíře, přidejte opečené filety ryby, po menší lžíci crème fraîche a ozdobte najemno strouhanou citronovou kůrou a snítky kopru. Podávejte s klínky citronu.