„Při nákupu ryb na trhu jsme se ptali, jak si je doma připravuje pan prodavač. Šokoval nás ‚plnotučným‘ receptem, ale řekli jsme si, že to zkusíme. A bylo to perfektní!“ nadšeně vzpomíná Jana.
Suroviny
Postup
Brambory uvařte v osolené vodě do poloměkka. Pak slijte a nechte zchladnout. Troubu předehřejte na 190°C.
Majonézu promíchejte s nasekanou petrželkou a citronovou šťávou. Zhruba polovinu směsi zlehka promíchejte s bramborami. Majonézovými bramborami potom vyložte pekáček. Nahoru můžete, pokud chcete jídlo pěkně barevné, přidat nakrájenou papriku a rajče, ale nemusíte.
Rybu osolte zevnitř i zvenku. Do boku udělejte zářezy a do nich vložte citronové klínky. Potom rybu potřete zbylou ochucenou majonézou, položte na bramborový základ a pečte dozlatova. Podávejte posypané lístky petrželky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )