Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ryba pečená v majonéze

„Při nákupu ryb na trhu jsme se ptali, jak si je doma připravuje pan prodavač. Šokoval nás ‚plnotučným‘ receptem, ale řekli jsme si, že to zkusíme. A bylo to perfektní!“ nadšeně vzpomíná Jana.

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1kg brambor, oloupaných a nakrájených na asi 1/2cm plátky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6–8 lžic majonézy, nejlépe domácí
    • hrst jemně nasekané hladkolisté petrželky + hrst lístků na ozdobení 1 citron, z 1/2 tenké klínky, z 1/2 vymačkaná šťáva
    • 1 větší pražma, vykuchaná
    • 1/2 červené papriky, nakrájená na tenké proužky, a 1 rajče, nakrájené na klínky (nemusí být)

Příprava jídla

1 Brambory uvařte v osolené vodě do poloměkka. Pak slijte a nechte zchladnout. Troubu předehřejte na 190°C.

2 Majonézu promíchejte s nasekanou petrželkou a citronovou šťávou. Zhruba polovinu směsi zlehka promíchejte s bramborami. Majonézovými bramborami potom vyložte pekáček. Nahoru můžete, pokud chcete jídlo pěkně barevné, přidat nakrájenou papriku a rajče, ale nemusíte.

3 Rybu osolte zevnitř i zvenku. Do boku udělejte zářezy a do nich vložte citronové klínky. Potom rybu potřete zbylou ochucenou majonézou, položte na bramborový základ a pečte dozlatova. Podávejte posypané lístky petrželky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

‚Plážový‘ burek se sýrem

Přidat komentář