Ryba pečená v majonéze

Ryba pečená v majonéze

4 / 5. Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5800 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 226 g
Tuky 526 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Při nákupu ryb na trhu jsme se ptali, jak si je doma připravuje pan prodavač. Šokoval nás ‚plnotučným‘ receptem, ale řekli jsme si, že to zkusíme. A bylo to perfektní!“ nadšeně vzpomíná Jana.

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané a nakrájené na asi 0,5cm plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 7
nejlépe domácí
petrželka 1 hrst
jemně nasekaná + hrst lístků na ozdobení
citron 1 ks
z 1/2 tenké klínky, z 1/2 vymačkaná šťáva
pražma 1 ks
větší, vykuchaná
paprika červená 0.5 ks
nakrájená na tenké proužky
rajčata 1 ks
nakrájené na klínky (nemusí být)

1 Brambory uvařte v osolené vodě do poloměkka. Pak slijte a nechte zchladnout. Troubu předehřejte na 190°C.

2 Majonézu promíchejte s nasekanou petrželkou a citronovou šťávou. Zhruba polovinu směsi zlehka promíchejte s bramborami. Majonézovými bramborami potom vyložte pekáček. Nahoru můžete, pokud chcete jídlo pěkně barevné, přidat nakrájenou papriku a rajče, ale nemusíte.

3 Rybu osolte zevnitř i zvenku. Do boku udělejte zářezy a do nich vložte citronové klínky. Potom rybu potřete zbylou ochucenou majonézou, položte na bramborový základ a pečte dozlatova. Podávejte posypané lístky petrželky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit