Ryba pečená v majonéze

Ryba pečená v majonéze

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5800 kcal
Bílkoviny 42 g
Cukr 226 g
Tuky 526 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Při nákupu ryb na trhu jsme se ptali, jak si je doma připravuje pan prodavač. Šokoval nás ‚plnotučným‘ receptem, ale řekli jsme si, že to zkusíme. A bylo to perfektní!“ nadšeně vzpomíná Jana.

Suroviny

brambory 1 kg
oloupané a nakrájené na asi 0,5cm plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 7
nejlépe domácí
petrželka 1 hrst
jemně nasekaná + hrst lístků na ozdobení
citron 1 ks
z 1/2 tenké klínky, z 1/2 vymačkaná šťáva
pražma 1 ks
větší, vykuchaná
paprika červená 0.5 ks
nakrájená na tenké proužky
rajčata 1 ks
nakrájené na klínky (nemusí být)

1 Brambory uvařte v osolené vodě do poloměkka. Pak slijte a nechte zchladnout. Troubu předehřejte na 190°C.

2 Majonézu promíchejte s nasekanou petrželkou a citronovou šťávou. Zhruba polovinu směsi zlehka promíchejte s bramborami. Majonézovými bramborami potom vyložte pekáček. Nahoru můžete, pokud chcete jídlo pěkně barevné, přidat nakrájenou papriku a rajče, ale nemusíte.

3 Rybu osolte zevnitř i zvenku. Do boku udělejte zářezy a do nich vložte citronové klínky. Potom rybu potřete zbylou ochucenou majonézou, položte na bramborový základ a pečte dozlatova. Podávejte posypané lístky petrželky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit