Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zapečená ryba po thajsku

Zapečená ryba po thajsku

Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 (4)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 23 g
Tuky 60 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Na tuhle skvostnou úpravu se hodí prakticky všechny ryby, ale pstruh je obzvlášť delikátní a skvěle si rozumí s aromatickými přísadami

Suroviny

pstruh 4 ks
cca 200g
1
citrónová tráva nasekaný
zázvor (čerstvý)
malý oloupaný kousek
rybí omáčka 1 PL
limetková šťáva ze dvou limet
chilli paprička 1 ks
jemně nasekaná
česnek 1 stroužek
nakrájený
krupicový cukr 1 ČL
přírodní
koriandr hrst
nahrubo nasekaný
1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů, a připravte si dva kousky alobalu (měly by být velké tak, abyste do nich pohodlně zabalili filátka). Položte na ně rybu kůží dolů.

2.  Smíchejte citronovou trávu, jemně nasekaný zázvor, rybí omáčku, limetkovou šťávu, chilli papričku, česnek, cukr a koriandr.

3.  Částí vzniklé omáčky potřete dvě filátka a přikryjte je druhým plátkem (kůží navrch) tak, aby vznikl jakýsi sendvič. Každý zvlášť pevně zabalte do alobalu.

4.  Balíčky s rybou vložte do trouby a pečte dvanáct až patnáct minut. Pak je nechte trochu vychladnout a celé neste na stůl. Podávejte se zbylou omáčkou, případně s rýží – nejlépe jasmínovou.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/06, str.58

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit