Na tuhle skvostnou úpravu na thajský způsob se hodí prakticky všechny ryby, ale pstruh je obzvlášť delikátní a skvěle si rozumí s aromatickými přísadami
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů, a připravte si dva kousky alobalu (měly by být velké tak, abyste do nich pohodlně zabalili filátka). Položte na ně rybu kůží dolů.
Smíchejte nasekanou citronovou trávu, jemně nasekaný zázvor, rybí omáčku, limetkovou šťávu, nasekanou chilli papričku a česnek, cukr a koriandr.
Částí vzniklé omáčky potřete dvě filátka a přikryjte je druhým plátkem (kůží navrch) tak, aby vznikl jakýsi sendvič. Každý zvlášť pevně zabalte do alobalu.
Balíčky s rybou vložte do trouby a pečte dvanáct až patnáct minut. Pak je nechte trochu vychladnout a celé neste na stůl. Podávejte se zbylou omáčkou, případně s rýží – nejlépe jasmínovou.
Komentáře