Zapečená ryba po thajsku

Zapečená ryba po thajsku

Hodnocení receptu
Průměr: 2.3 (4)
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 80 g
Cukr 23 g
Tuky 60 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Na tuhle skvostnou úpravu se hodí prakticky všechny ryby, ale pstruh je obzvlášť delikátní a skvěle si rozumí s aromatickými přísadami

Suroviny

pstruh 4 ks
cca 200g
1
citrónová tráva nasekaný
zázvor (čerstvý)
malý oloupaný kousek
rybí omáčka 1 PL
limetková šťáva ze dvou limet
chilli paprička 1 ks
jemně nasekaná
česnek 1 stroužek
nakrájený
krupicový cukr 1 ČL
přírodní
koriandr hrst
nahrubo nasekaný
1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů, a připravte si dva kousky alobalu (měly by být velké tak, abyste do nich pohodlně zabalili filátka). Položte na ně rybu kůží dolů.

2.  Smíchejte citronovou trávu, jemně nasekaný zázvor, rybí omáčku, limetkovou šťávu, chilli papričku, česnek, cukr a koriandr.

3.  Částí vzniklé omáčky potřete dvě filátka a přikryjte je druhým plátkem (kůží navrch) tak, aby vznikl jakýsi sendvič. Každý zvlášť pevně zabalte do alobalu.

4.  Balíčky s rybou vložte do trouby a pečte dvanáct až patnáct minut. Pak je nechte trochu vychladnout a celé neste na stůl. Podávejte se zbylou omáčkou, případně s rýží – nejlépe jasmínovou.

Komentáře

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit