Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená ryba po thajsku
Zapečená ryba po thajsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečená ryba po thajsku

4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 928 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 23 g
Tuky 60 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na tuhle skvostnou úpravu na thajský způsob se hodí prakticky všechny ryby, ale pstruh je obzvlášť delikátní a skvěle si rozumí s aromatickými přísadami

Suroviny

pstruh 4 filety
cca 200g
citronová tráva 1 řapík
zázvor (čerstvý)
malý kousek
rybí omáčka 1 PL
limetová šťáva
ze dvou limet
česnek 1 stroužek
koriandr čerstvý hrst

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů, a připravte si dva kousky alobalu (měly by být velké tak, abyste do nich pohodlně zabalili filátka). Položte na ně rybu kůží dolů.

2

Smíchejte nasekanou citronovou trávu, jemně nasekaný zázvor, rybí omáčku, limetkovou šťávu, nasekanou chilli papričku a česnek, cukr a koriandr.

3

Částí vzniklé omáčky potřete dvě filátka a přikryjte je druhým plátkem (kůží navrch) tak, aby vznikl jakýsi sendvič. Každý zvlášť pevně zabalte do alobalu.

4

Balíčky s rybou vložte do trouby a pečte dvanáct až patnáct minut. Pak je nechte trochu vychladnout a celé neste na stůl. Podávejte se zbylou omáčkou, případně s rýží – nejlépe jasmínovou.

Komentáře

04.09.2007 22:22
Recept se nachází v č.5/06, str.58

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...