Na tuhle skvostnou úpravu se hodí prakticky všechny ryby, ale pstruh je obzvlášť delikátní a skvěle si rozumí s aromatickými přísadami
Suroviny
pstruh
4
ks
cca 200g
1
citrónová tráva nasekaný
zázvor (čerstvý)
malý oloupaný kousek
rybí omáčka
1
PL
limetková šťáva ze dvou limet
chilli paprička
1
ks
jemně nasekaná
česnek
1
stroužek
nakrájený
krupicový cukr
1
ČL
přírodní
koriandr čerstvý
hrst
nahrubo nasekaný
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů, a připravte si dva kousky alobalu (měly by být velké tak, abyste do nich pohodlně zabalili filátka). Položte na ně rybu kůží dolů.
2. Smíchejte citronovou trávu, jemně nasekaný zázvor, rybí omáčku, limetkovou šťávu, chilli papričku, česnek, cukr a koriandr.
3. Částí vzniklé omáčky potřete dvě filátka a přikryjte je druhým plátkem (kůží navrch) tak, aby vznikl jakýsi sendvič. Každý zvlášť pevně zabalte do alobalu.
4. Balíčky s rybou vložte do trouby a pečte dvanáct až patnáct minut. Pak je nechte trochu vychladnout a celé neste na stůl. Podávejte se zbylou omáčkou, případně s rýží – nejlépe jasmínovou.
2. Smíchejte citronovou trávu, jemně nasekaný zázvor, rybí omáčku, limetkovou šťávu, chilli papričku, česnek, cukr a koriandr.
3. Částí vzniklé omáčky potřete dvě filátka a přikryjte je druhým plátkem (kůží navrch) tak, aby vznikl jakýsi sendvič. Každý zvlášť pevně zabalte do alobalu.
4. Balíčky s rybou vložte do trouby a pečte dvanáct až patnáct minut. Pak je nechte trochu vychladnout a celé neste na stůl. Podávejte se zbylou omáčkou, případně s rýží – nejlépe jasmínovou.
Komentáře
Anonym
04.09.2007 22:22
Apetit 5/06