Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba na petrželce

Ryba na petrželce

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 732 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 4 g
Tuky 79 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelená petržel je určitě nejpoužívanější ze všech bylin. A není divu: dokáže jídlu dodat nejen profesionální vzhled a osvěžující barvu, ale taky nezaměnitelnou chuť.

Suroviny

4 ks
filátka z ryby pevná, bělomasá, použili jsme Halibuta
nejlépe přepuštěné
olej 2 PL
jemný
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, velmi jemně sekaná
sůl
pepř

Postup

1
V silnostěnné pánvi rozehřejte směs másla a oleje a dozlatova na ní z obou stran opečte rybu (nejdřív ji ovšem pečlivě osušte). Osolte ji a opepřete. Tuk v pánvi ještě chvíli zahřívejte, aby začal oříškově vonět a nabyl zlatohnědé barvy; dávejte ale pozor, snadno se připaluje! Směsí přelijte plátky ryby a podávejte - nejlépe s opékanými nebo jen vařenými brambory s máslem, hojně posypané petrželkou.

Voňavé jednohubky
100g másla za stálého míchání pomalu rozpusťte, přidejte
nastrouhaný sýr typu camembert (hermelín), vmíchejte lžičku sladké papriky a mírně osolte. Z vychlazené směsi tvarujte drobné kuličky a obalujte je v jemně nasekané petrželce.

Komentáře

04.09.2007 22:17
Recept se nachází v č.5/06, str.41