0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ryba na petrželce

Ryba na petrželce

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 732 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 4 g
Tuky 79 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelená petržel je určitě nejpoužívanější ze všech bylin. A není divu: dokáže jídlu dodat nejen profesionální vzhled a osvěžující barvu, ale taky nezaměnitelnou chuť.

Suroviny

4 ks
filátka z ryby pevná, bělomasá, použili jsme Halibuta
máslo 4 PL
nejlépe přepuštěné
olej 2 PL
jemný
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, velmi jemně sekaná
sůl
pepř
V silnostěnné pánvi rozehřejte směs másla a oleje a dozlatova na ní z obou stran opečte rybu (nejdřív ji ovšem pečlivě osušte). Osolte ji a opepřete. Tuk v pánvi ještě chvíli zahřívejte, aby začal oříškově vonět a nabyl zlatohnědé barvy; dávejte ale pozor, snadno se připaluje! Směsí přelijte plátky ryby a podávejte – nejlépe s opékanými nebo jen vařenými brambory s máslem, hojně posypané petrželkou.

Voňavé jednohubky
100 g másla za stálého míchání pomalu rozpusťte, přidejte
nastrouhaný sýr typu camembert (hermelín), vmíchejte lžičku sladké papriky a mírně osolte. Z vychlazené směsi tvarujte drobné kuličky a obalujte je v jemně nasekané petrželce.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.5/06, str.41

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč