Zelená petržel je určitě nejpoužívanější ze všech bylin. A není divu: dokáže jídlu dodat nejen profesionální vzhled a osvěžující barvu, ale taky nezaměnitelnou chuť.
Suroviny
4
ks
filátka z ryby pevná, bělomasá, použili jsme Halibuta
máslo
4
PL
nejlépe přepuštěné
olej
2
PL
jemný
petrželka
2
hrsti
hladkolistá, velmi jemně sekaná
sůl
pepř
Postup
1
V silnostěnné pánvi rozehřejte směs másla a oleje a dozlatova na ní z obou stran opečte rybu (nejdřív ji ovšem pečlivě osušte). Osolte ji a opepřete. Tuk v pánvi ještě chvíli zahřívejte, aby začal oříškově vonět a nabyl zlatohnědé barvy; dávejte ale pozor, snadno se připaluje! Směsí přelijte plátky ryby a podávejte - nejlépe s opékanými nebo jen vařenými brambory s máslem, hojně posypané petrželkou.
Voňavé jednohubky
100g másla za stálého míchání pomalu rozpusťte, přidejte
nastrouhaný sýr typu camembert (hermelín), vmíchejte lžičku sladké papriky a mírně osolte. Z vychlazené směsi tvarujte drobné kuličky a obalujte je v jemně nasekané petrželce.
Voňavé jednohubky
100g másla za stálého míchání pomalu rozpusťte, přidejte
nastrouhaný sýr typu camembert (hermelín), vmíchejte lžičku sladké papriky a mírně osolte. Z vychlazené směsi tvarujte drobné kuličky a obalujte je v jemně nasekané petrželce.
Komentáře