Ryba na petrželce

Ryba na petrželce

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 732 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 4 g
Tuky 79 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelená petržel je určitě nejpoužívanější ze všech bylin. A není divu: dokáže jídlu dodat nejen profesionální vzhled a osvěžující barvu, ale taky nezaměnitelnou chuť.

Suroviny

4 ks
filátka z ryby pevná, bělomasá, použili jsme Halibuta
máslo 4 PL
nejlépe přepuštěné
olej 2 PL
jemný
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, velmi jemně sekaná
sůl
pepř
V silnostěnné pánvi rozehřejte směs másla a oleje a dozlatova na ní z obou stran opečte rybu (nejdřív ji ovšem pečlivě osušte). Osolte ji a opepřete. Tuk v pánvi ještě chvíli zahřívejte, aby začal oříškově vonět a nabyl zlatohnědé barvy; dávejte ale pozor, snadno se připaluje! Směsí přelijte plátky ryby a podávejte – nejlépe s opékanými nebo jen vařenými brambory s máslem, hojně posypané petrželkou.

Voňavé jednohubky
100 g másla za stálého míchání pomalu rozpusťte, přidejte
nastrouhaný sýr typu camembert (hermelín), vmíchejte lžičku sladké papriky a mírně osolte. Z vychlazené směsi tvarujte drobné kuličky a obalujte je v jemně nasekané petrželce.

Komentáře

Obchod Apetit