0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Uzená ryba s rajčaty

Uzená ryba s rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uzená ryba s rajčaty

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2618 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 113 g
Tuky 168 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete použít jakoukoli dostupnou uzenou rybu s pevným masem – například tresku.

Suroviny

máslo 100 g
mouka pšeničná hladká 50 g
worchestrová omáčka 1 ČL
mléko 600 ml
sýr 150 g
typu čedar, nahrubo nasekaný
hořčice kremžská 2 PL
česnek 1 stroužek
utřený
rajčata cherry 500 g
půlená
opláchnutý
muškátový oříšek špetka
čerstvě nastrouhaný
ryba 500 g
uzená, bez kůže a kostí
sůl
pepř

1 Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Na velké pánvi rozpusťte 50 g másla, přidejte mouku a worcesterskou omáčku. Za stálého míchání vařte 1 minutu. Pánev sejměte z ohně a pomalu vlijte mléko. Míchejte, dokud se vše nespojí. Vraťte nad plamen a za stálého míchání zvolna přiveďte k varu. Vařte 2 minuty a poté přimíchejte dvě třetiny nastrouhaného sýra a hořčici. Ochuťte solí a pepřem, odstavte.

2 V jiném kastrolu rozpusťte asi 30 g másla, přidejte česnek, a když se lehce osmahne, přisypte rajčata. Ohřejte je. Směs přesuňte na dno mělké zapékací misky (ideální je čtvercová o rozměrech 28 x 22 cm) a rozprostřete do rovnoměrné vrstvy.

3 V kastrolu teď rozpusťte půlku zbylého másla. Vložte asi polovinu špenátu, 2–3 minuty jej míchejte nad vysokým plamenem, dokud neovadne, a poté přemístěte do cedníku. Totéž zopakujte se zbytkem másla a špenátu – celé množství lístků byste těžko najednou stejnoměrně podusili. V cedníku potom ze špenátu vymačkejte přebytečnou tekutinu. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem a rozložte na vrstvu rajčat. Nahoru naklaďte kousky ryby.

4 Ohřejte omáčku. Rovnoměrně jí rybu přelijte a dnem lžíce rozetřete, aby ji dokonale obalila. Posypte zbylým sýrem. Pečte asi půl hodiny, až sýr zezlátne. Zda je uvařená, zjistíte, když rybu nakrojíte nožem – maso by se mělo dělit na vrstvy. Pokrm můžete  dopéct pod grilem, aby získal tmavší barvu. Podávejte přímo z misky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/05, str.41

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč